Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » BU PROGRAMI iZLEYiN COK ÖNEMLi


YETiS YAA MUHAMMED YETiS YA ALiM YETiS YA

ZAMANIN EFENDiSi ALLAH'IN HÜCCETi MEHDiM






Büyük Üstat, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret ettiYazdırE-posta
Büyük Üstat,
Büyükşehir Belediye Başkanı’nı
ziyaret etti.
İstanbul:
Barış ve Hoşgörü Şehri

Büyük Üstat Kaya Paşakay, Harun Kuzgun, İlker İnal ve Koray Darga Kardeşler, 4 Kasım 2004 Perşembe günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a bir nezaket, ziyaretinde bulundular. Ziyaret esnasında gerek İstanbulumuz’un genel sorunları ve gerekse de taşınmazlarımızla ilgili projelerimiz ve Nur-u Ziya Sokağımız’ın daha güzel duruma getirilmesi gibi konular üzerinde duruldu.

İstanbul’un konumunun “barış ve hoşgörü şehri” olması açısından taşıdığı büyük önem, hem Sayın Topbaş hem de Büyük Üstat Paşakay tarafından, ortak bir görüş olarak paylaşıldı.


iLKER BASBUGDAN CEVAP YOK ODA MASON BELGEYLEDE KANITLI


HAiN YAHUDi KIRMASI HÜKÜMET PARTi AKP KÜRT ACILIMI DEDi YUKARDA KüRT ACILIMININ ViDEOSUNU 14 MADDELiK GiZLi ANLASMAYI KOYDUM ARTI


iLKER BASBUGDA EN BÜYÜK LOCAYA MASON KULÜBÜNE ÜYE OLDUGUNA GÖRE


ONUN BU ÜYELiGiNi SUNA BAGLIYORUZ NEDiR O


HÜKÜMETiN HAiNLiGiNE DESTEK VERDi BÖLÜCÜLÜGÜNE DESTEK VERDi NEDiR O DESTEK



KÜRT ACILIMINA GENEL KURMAYDAN DESTEK GELDi



Vakit'ten İlker Başbuğ'a sorular

BAŞBUĞ PAŞA’YA 3 SORU

Çeşitli internet siteleri, geçtiğimiz günlerde “Ağlama Duvarı’nda bir bürokrat” başlığı ile yayınladığımız fotoğrafların Org. İlker Başbuğ’a ait olduğunu öne sürerken, Paşa’nın kapatma davası sürecinde Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile gizlice görüştüğünün ortaya çıkması kafaları karıştırdı. Son olarak, kökü dışarda olan bir derneğe üyelik başvurusunun kabul edildiği bilgi ve belgesine ulaştığımız Paşa’dan kamuoyu bu konularda cevap bekliyor.


AĞLAMA DUVARI’NDAKİ SİZ MİSİNİZ?


Vakit’te önceki gün sürmanşetten yayınlanan, “Ağlama Duvarı’nda bir bürokrat” başlıklı haber büyük yankı uyandırdı. Türkiye iki gündür kısık sesle, “Musevi müminler” için “kutsal” kabul edilen Kudüs’teki Ağlama Duvarı’nda dua ederken çekilmiş fotoğraflarını yayınladığımız bürokratın kim olduğunu konuşuyor. Gazetemizi arayan vatandaşlar, “Fotoğraftaki bürokrat Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ mu” diye soruyorlar. Gazetemizin haberinin ardından ‘aktifhaber’, ‘habervitrini’ başta olmak üzere birçok haber sitesi sözkonusu haberimizi alıntılayarak, fotoğraftaki bürokratın Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ olduğunu iddia etti. Ancak şu ana kadar gerek Genelkurmay Başkanlığı’ndan gerekse Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

AÇIKLIK GETİRİLMELİ
Fotoğraftaki şahsı Başbuğ Paşa’ya benzettiklerini söyleyen emekli askerler ve vatandaşlar, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na şu mesajı gönderdiler: “Kara Kuvvetleri Komutanlığı bu şahsın İlker Başbuğ olup olmadığı, eğer Başbuğ ise Ağlama Duvarı önündeki bu görüntünün dini bir nedenle mi yoksa turistik bir ziyaretle mi ilgili olduğu konusunda bir açıklama yapmalı.” Bu noktada, Genelkurmay Başkanlığı’nın kamuoyunda büyük tartışma konusu olan bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

O HABER VE 3 FOTOĞRAF


“Ağlama Duvarı’nda bir bürokrat” başlıklı haberimiz şöyleydi: Resmi bir ziyaret için İsrail'e giden bir bürokrat; “Musevi mü'minler” için “kutsal” kabul edilen Kudüs'teki Ağlama Duvarı'na giderek, dua etti... Musevilerle birlikte Ağlama Duvarı'nın taşlarına ellerini koyarak dua eden bürokrat, daha sonra da Musevilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


utanç+2.jpg



Kökü dışarda kulüpte göreviniz ne?


Üyeleri arasında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası eski Başkanı Kaya Paşakay, şimdiki Başkanı Salih Evcilerli, Çevik Bir, Cevat Babuna, Mehmet Emin Cankurtaran, Mehmet Moğultay gibi isimler bulunan ve yaklaşık 160 mason üyesi bulunduğu bildirilen bu dernekte, İlker Başbuğ'un ne görev alacağı ve neden üye olduğu merak ediliyor...

Vakit, çok ilginç bir belgeye ulaştı. Belgeden, 24 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanı olacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison tarafından kurulan “Büyük Kulüp” adlı derneğe üyelik başvurusunda bulunduğu ve başvurusunun kabul edildiği anlaşılıyor. Dernek Başkanı Duran Akbulut, İlker Başbuğ’a gönderdiği 18.12.2006 tarihli yazıda şunları kaydediyor: “Büyük Kulüp Derneği'ne üyelik için yapmış olduğunuz başvurunuz ilgili kurullarca tetkik edilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 09.12.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda üyeliğe mani haliniz bulunmadığı anlaşıldığından, Büyük Kulüp üyeliğine kabulünüze karar verilmiştir.”

Yazıdaki “tetkik edilmiş olup” ve “üyeliğe mani haliniz bulunmadığı” ifadeleri, “Kulüp, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birinde bulunan bir komutanla ilgili ‘güvenlik soruşturması’ yapmış” şeklinde yorumlanıyor.

“SABIKA KAYDINA BAKTIK”


Kulüp yetkilileri, her üye adayına olduğu gibi Başbuğ’un da “güvenlik soruşturması”na tabi tutulduğunu belirterek, “Adaylar hakkında 10-15 gün süren bir araştırma yapılıyor. Sabıka kayıtlarına bakılıyor, ona göre üyeliğe kabul ediliyor veya edilmiyor. Bir de adayın içeriden referansının olması gerekiyor” bilgilerini verdiler.





BU NASIL BİR KULÜP?


“Seçkinler kulübü” olarak da bilinen Kulüp’ün resmi internet sitesindeki şu bilgiler dikkat çekiyor: “1882 yılında İngiliz Elçisi Sir ALFRED SANDISON tarafından başlatılan çalışmalar sonucu: diplomat, yönetici ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üyenin sosyal amaçlarla kurdukları (CERCL’E a’PERA) adlı kulüp 1884 yılında (CERCL’E d’ORIENT) adını almıştır… Toplumumuzun tarihindeki en büyük bunalımların ve değişmelerin yaşandığı sürecin tanığı olan kulübümüz aynı zamanda bu olaylarda rol üstlenmekle birlikte, üyelerinin bunlara fiilen katıldığı bir cemiyet olmuştur.” Dönemin önde gelen diplomat, bürokrat ve aydınlarının bir araya gelip sosyal aktivitelerde bulunması amacıyla kurulan kulübün 'masonik bir teşkilat' olduğu ifade ediliyor. Dernekte şu an yaklaşık 160 mason üye olduğu belirtiliyor.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER- Cevat Babuna, Mehmet Emin Cankurtaran, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası eski Başkanı Kaya Paşakay ile şimdiki Başkanı Salih Evcilerli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda masonun üyesi olduğu kulübün yönetim kurulu üyeleri arasında eski generaller, bürokratlar ve siyasetçiler bulunması dikkat çekiyor. Kulüp, resmi web sitesinde üye sayısını 6 bin olarak açıklıyor.
28 Şubat'ın en etkin isilmerinden olan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in Balotaj Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı kulübün disiplin kurulunda ise emekli Harp Akademileri Komutanı Necati Özgen ve "kadrolaşma" denince akla gelen CHP'li eski Bakan Mehmet Moğultay gibi isimler dikkat çekiyor.

İŞTE O KULÜBÜN YÖNETİM KURULU
Duran Akbulut (Yönetim Kurulu Başkanı)
Yüksel Yalova (2. Başkan)
Mehmet Seren Dinçler
O. Taylan Kendirli
Melih Tavukçuoğlu
Tevfik Altınok
Mehmet Nuri Kuriş
Atalay Şahinoğlu
Mehmet Özcan
Mustafa İscan
Aslan Adıgüzel

YEDEK ÜYELER
Numan Erdem
Figen Tanyeri
Müge Yazgan
Reyhan Şahin Benzes
Burhan Çavuşoğlu
Alper Poyraz

BALOTAJ KURULU
Org. Çevik Bir (Başkan)
Bedri İnce (2. Başkan)
Haşmet Olgaç (Asbaşkan)
Perviz Zekioğlu
Koptagel İlgül
Misel Gülçiçek
Turhan Sarıgülle
Sadettin Sükan
Hakkı Kalkavan
Coşkun Bekar
Vedat Bayram
Hakan Öncel
Başar Nuhoğlu
Behruz Vatandost
İsmail Yıldız

YEDEK ÜYELER
Mahmut Tanyol
Elif Göktan
Mehmet Sena Yüceöz
Hakan Kefoğlu
Sami Gören

DİSİPLİN KURULU
Mehmet Moğultay (Başkan)
Nazmi Akiman (2. Başkan)
Şükrü Aytekin İlhan
Org. Necati Özgen
Erol Cihan
Emekli Amiral Nezih İşeri
Eski Müsteşar İlhan Kesici
Sevgi Gümüştekin
Mehmet Yıldırım
Fikret Öztamur
İlter Ural

YEDEK ÜYELER
Ruşen Sağıroğlu
Tekin Akmansoy
Ercüment Ünlü
Kerem Ertan
Sinan Kılıç

SİCİL KURULU
Uğurman Yelkencioğlu (Başkan)
Yüksel Erikmen (2. Başkan)
Serdar Tepe
Adem Ceylan
Haydar Yanıkoğlu

YEDEK ÜYELER
Sami Behar
Hande Yılmaz
Işık Seyran

DENETLEME KURULU
Engin Berker (Başkan)
Kadir Boy
Erol Pelister

YEDEK ÜYELER
Haluk Demirtopuz
Mehmet Vodina
İbrahım Çehreli





SAKIN KAFAN KARISMASIN TÜRKIYE ESSEK KADAR ADAMLARDA KANDIRILIR.ASKERDE OLSA MÜDÜRDE ALLAH BIRINN BASIRETINI KAPATIRSA BÖYLE KAPATIR..ATATÜRKCÜ MASONLARMIS GERI ZEKALILARMASONLARI DEFEDEN ATATÜRKTÜ ZATEN ATO Başkanı Sinan Aygün'de mason çıktı08 Mayıs 2009 / 18:53Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde Sinan Aygün'ün mason kimliğine yer veriliyor. Aygün üstünde çıkan kimlikle ilgili polis sorgusunda şunları söylemiş:Ergenekon Terör Örgütü isimli yapılanmanın, kökü dışarıda masonlarla olan ilişkisine bir delil daha ortaya çıktı.Her fırsatta milliyetçilikten ve muhafazakarlıktan dem vuran, kendisini Anadolu çocuğu olarak niteleyen Ergenekon sanığı ATO Başkanı Sinan Aygün'ün, kökü dışarıda Hür ve Kabul Edilmiş Mason cemiyetine üye olduğu, yapılan üst aramasında loca kimliğinin çıktığı, Aygün'ün emniyet sorgusunda bunu kabul ederek kamuoyunda buranın çok gizli bir birim olmasından etkilenerek mason olmaya karar verdiğini beyan ettiği öğrenildi.


Kendilerini ulusalcı olarak niteleyen Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının, kökü dışarıda Masonlarla olan bağlantısı adım adım ortaya çıkıyor.
Masonların düzenlediği toplantılara katılıp konuşmalar yapan Ergenekon sanığı emekli Org. Hurşit Tolon ve Mason olduğunu Silivri'de görülen Ergenekon davasının çapraz sorgusunda itiraf eden Ümit Sayın'dan sonra, kendisini milliyetçi-muhafazakar olarak niteleyen ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de kökü dışarıda Mason Locası, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlara kayıtlı olduğu belirlendi. Hür Masonların ‘Hoşgörü' isimli locasında ‘Entered Apprentice' derecesi ile kaydı bulunan Sinan Aygün'ün emniyet sorgusunda bunu doğruladığı öğrenildi.

LOCA NUMARASI 94/154

Ergenekon iddianamesi ek delil klasöründe yer alan bilgiye göre Sinan Aygün'ün gözaltına alındığında yapılan üst aramasında mason kimliğine rastlandığı, kimlik üzerinde yapılan detaylı incelemede Aygün'ün kökü dışarıda Mason yapılanmasının “Hoşgörü–101” koduyla kurduğu locaya 94/154 koduyla kayıtlı olduğu belirtildi.

94'TE MERAKTAN MASON OLMUŞ SONRA İSTİFA ETMİŞ AMA LOCA KİMLİĞİNİ 12 YILDIR ÜZERİNDE TAŞIYOR

ATO Başkanı Sinan Aygün, İstanbul Emniyeti'nde yapılan sorgusunda kendisine sorulan “Yapılan üst aramanızda Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş
Masonlar Locası tarafından 18 Kasım 1994 tarihinde şahsınızın adına düzenlenmiş arkasında imzanızın bulunduğu üye kartı olduğu görülmüştür.
Bu bağlamda siz mason musunuz? Şayet masonsanız su an aktif bir göreviniz var mıdır, değilseniz neden mason üyelik kartı aldınız?
Masonların düzenlediği toplantı ve organizasyonlara katılıyor musunuz? Detaylı bilgi veriniz” şeklindeki soruya karşılık, 1991 yılında Masonluğu çok merak ettiği için şu an ismini vermek istemediği bir arkadaşı vasıtasıyla başvurduğunu, fakat başvurusunun reddedildiğini, kamuoyunda buranın çok gizli bir birim olmasından ötürü kendisinin de ilgisini çektiğini, bu sebepten tekrar başvurduğunu ve masonluğa kabul edildiğini, iki üç sene aralıklarla Ankara Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan locaya gittiğini, daha sonra istifa ettiğini söylerken, İstanbul Emniyeti'nde kendisine sorulan Mason üyelik kartını halen hangi maksatla üzerinde taşıdığına ilişkin soruya ise “Herhangi bir nedeni yok. Çok kullanmadığım bir cüzdan içerisinde kalmış” cevabını vermiş.

SAYIN, 3. DERECEDEN MASON

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın da kendisinin mason olduğunu kabul etmiş, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen Ergenekon davasındaki çapraz sorgusunda savcı Nihat Taşkın'ın, mason olup olmadığına ilişkin sorusuna Mavi Loca'da 3. dereceden mason olduğu cevabını vermişti.

ATATÜRKÇÜ MASONLAR

TOPLANTISINDA

HURŞİT PAŞA DA VARDI”

Bu arada; ismi Karargah Evleri yapılanmasında geçen Ergenekon sanığı Kemal Aydın'dan ele geçirilen belgelerde ise emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un masonların toplantılarına katıldığı belirtilmiş, "Mart–20 Kent Otel'de Atatürkçü masonlar, Hurşit Paşa da vardı" şeklinde ifadeler yer almıştı.


Büyük Üstat Kaya Paşakay,
Harun Kuzgun, İlker İnal ve
Koray Darga Kardeşler,
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraber.

About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER