Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ





iSLAMiYETiN GÜCÜNÜ SEMBOLiZE EDEN ANAHTAR SATILIYOR.


Alan sahıs mutlaka bir ahudi yada yahudilerle is birligi yapan yahudi olmayan biri olacaktır eminim.


Cünki KAiM MUHAMMED MEHDi a.s.v geliyor bundaan korkuyorlar o gelmeden islami tüm degerleri ele gecirerek manevi bir zafer kazanacaklarını sanıyorlar.


bu bir savas hak ve batılın yani iyinin ve kötünün savası o gelecek filistin sevinçli öldürün bizi nereye kadar o gelecek kökünüzü kazıycak diyorlar yahudilere israile


israil APTAL VE AHMAKCA ACIKLAMALAR YAPIYOR.

Söyledikleri ise şu ;

Bizim atalarımız KORKAK DEGiLLERDi bizde KORKAK DEGiLiZ!!!!

ATALARIMIZ MUHAMMEDiNiZLE ALiNiZLE SAVASTILAR


BiZDE MEHDiNiZLE SAVASACAZ DiYORLAR


EVET ATALARINIZ MUHAMMEDiMiZLE ALiMiZLE SAVASTILAR AHMAK OGLU AHMAKLAR

CÜNKi ATALARINIZ ESSEKLiKLE CESARETi BiRBiRiNE KARISTIRAN BEYiNSiZ HAYVANDANDA ASAGILIK KiMSELERDi.ARTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII


CUMA SURESiNDE GECTiGi GiBi


4-) İşte bu Allah'ın fazlıdır, onu dilediğine verir! Allah azîm lütuf sahibidir.

5-) Kendilerine Tevrat yükletilip sonra onu taşıyamayanların misali, büyük kitaplar taşıyan eşeğin misali gibidir! Allah'ın işaretlerini yalanlayan toplumun durumu ne kötüdür! Allah zâlimler topluluğunu hakikate erdirmez.

6-) De ki: "Ey Yahudi olanlar! İnsanlardan yalnızca kendinizin Allah'ın velîleri (himaye ettiği dostları) olduğunu sanıyorsunuz! Sözünüzde sadıksanız, hadi ölümü temenni edin!"

7-) Elleriyle yaptıkları yüzünden onu (ölümü) ebediyen temenni etmezler! Allah zâlimleri Alîm'dir!yani işiten bilen dir

Kaynak
http://www.ahmedhulusi.org/kuran/062_cuma.htm


iSTE iSRAiLiN AHMAGININ KAFiR EHLiNiN ÖVÜNDÜGÜ ATALARININ GEBERiSi


KARSISINDA ZÜLFiKAR KISA AZ KONUSMA ZÜLFiKAR HAVADA VE TEK

HAMLEYLE TiTREYE TiTREYE GEBERiS SAHNESi


HAYBERiN FATiHi iMAM ALi KALE KAPISINI TEK BASINAA ELLERiYLE SÖKÜP KALEYE DALISI RESULULLAHIN VERDiGi SANCAGI HAYBERE DiKMiSTiR.

fetih suresinde ayrıntılı acıklanmıstır.




EHLiCiHAT

Hüseyin irfan ÖZGÜZEL



Önümüzdeki hafta yapılacak müzayede Kabe'nin anahtarı da satılacak. Ancak anahtara fiyat biçilmedi.

İstanbul’da bir evden çıkan ve dünyadaki bilinen 59 Kabe Anahtarı’ndan biri olan bu anahtarın değeri ölçülemiyor. Müzayedede satışa çıkacak her eser için bir fiyat belirlenmiş olmasına karşın, Kabe Anahtarı’nda fiyat tamamen alıcının inisiyatifine bırakıldı.

Manevi değeri önemli

Rafi Portakal bu durumu anahtarın taşıdığı ‘manevi’ değere bağlarken, şunları söyledi: “Bazı eserler vardır o kadar özeldir ki bunlar için şu kadar para ediyor diyemezsiniz. Bunu ancak o esere sahip olmak isteyene bırakabilirsiniz. Kuran-ı Kerim müzayedeleri de yapıyoruz, burada da fiyatı değil ‘hediyesi’ deriz. Çünkü gelenek öyledir. Böyle özel anlamlar taşıyan eserler için bir fiyattan söz edemezsiniz.”

1226 yılında Abbasi Halifesi Reşid Billah El-Mustansır tarafından yaptırılan, gümüş kakmalı, üzerinde Ali İmran Suresi’nin mülkiyetle ilgili 26’ncı ayeti yazılı olan bu anahtarın kime ait olduğunu açıklamayan Portakal’ın, bu konuda verdiği tek bilgi İstanbul’dan bir evden çıktığı. Bu anahtarın replika olup olmadığı konusundan nasıl emin oldukları konusunda ise, Portakal, şunları söyledi: “Bu anahtarın 3 müzeden (Topkapı Sarayı Müzesi, Türk Eserleri Müzesi ve Arkeloji Müzesi) belgesi var. Haftalarca buralarda incelenmiş ve onaylanmış.”

Gücü temsil ediyor

Abbasi Halifeleri tarafından başlatılan kabe anahtarları geleneği hükümdarın gücünü temsil eden en büyük sembol. Günümüze ulaşan 59 kabe anahtarından sadece sekizi Abbasi dönemine ait. İslamiyetin en güçlü sembollerinden biri olan Kabe anahtarının, Kabe örtüsü gibi takdis edilmiş olduğu kabul edilir. Kabe anahtarları dönemin Halife’leri tarafından yaptırılırdı. Bu gelenek Bağdat’taki Abbasi Halifeleri tarafından başlatılmıştır. Bölgedeki en kutsal yapının anahtarına sahip olmak hükümdarın gücünü temsil ederdi. Anahtar gücün en yüksek sembolüydü. Bu gelenek daha sonraki zamanlarda, özellikle Memluklar ve Osmanlılar döneminde de sürdürüldü.

Türkiye’deki anahtar sayısı 56’yı buldu

HALİFELİĞİN Abbasiler’de olduğu dönemde yaptırılan bu anahtarlardan 54’ü Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunuyor. Kayıtlı anahtar sayısının 59 tane olduğu söyleniyor. Bugüne kadar bilinen haliyle bu anahtarlartan bir tanesi Louvre Müzesi’nde, bir tanesi Kahire İslam Müzesi’nde bulunan, 2 tanesi de Nuhat Es-Said koleksiyonunda bulunuyor. Portakal Müzeyede Evi’nin satışa sunduğu anahtarla birlikte, Türkiye’de özel koleksiyonlarda yer alan anahtar sayısı 2’ye çıkmış oluyor. Bilindiği kadarıyla bu anahtarlardan birisi Erdek’teki Agrigento Otel’inin sahibi Osman Mırız’ın koleksiyonunda yer alıyor.

Geçen yıl 18 milyon dolara satıldı

LONDRA’da ünlü Sotheby’s Müzayede Evi 2008 yılında bu anahtarlardan bir tanesini 18.4 milyon dolara (27 milyon 600 bin TL) satmıştı. İşadamı Osman Mırız’ın ise bir Kabe Anahtarı’na sahip olmak için 1999 yılında Eskidji tarafından düzenlenen müzayedede o günün parasıyla 20 milyar lira lira ödediği biliniyor. Mırız, kutsal 3 aylarda bu anahtarı halkın ziyaretine açıyor."


About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER