Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ




ÖZALI KONTURGERILLALAR ÖLDÜRDÜ
Eklendigi Tarih : 2008-02-10 00:47:37

Orakoğlu, İpekçi, Mumcu ve Özalın
gizli bir PKK dosyayısını okuduktan sonra öldürüldüklerini söyledi


Suikasti tezgahlayan üst düzey bir devlet görevlisi !..

İstihbaratçı Bülent Orakoğlu Turgut Özal'ın öldürüldüğünü ileri sürerek "Suikasti tezgahlayan üst düzey bir devlet görevlisi. Adını da biliyorum" dedi. Orakoğlu, İpekçi, Mumcu ve Özal'ın gizli bir PKK dosyayısını okuduktan sonra öldürüldüklerini söyledi.

Yeni Şafak'tan Ali Sali'nin haberine göre, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu 9. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı öldürüldüğünü suikastı tezgahlayan kişinin ise devletin üst düzey yönetiminden biri olduğunu ileri sürdü.

Henüz piyasaya verilmeyen Haberajanda dergisine röportaj veren Orakoğlu, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis ve Turgut Özal'ın PKK-DERİN DEVLET ilişkisine yer verilen bir dosyayı okuduktan sonra öldürüldüklerini ileri sürdü.

DOSYAYI OKUYAN ÖLDÜ
Orakoğlu, Abdi İpekçi'ye öldürülmeden hemen önce bir dosya geldiğini, dosyada bir devlet örgütlenmesinin bilgilerinin yer aldığını söyledi.

İpekçi dosyayı aldıktan hemen sonra CIA'in Ankara temsilcisine gelerek, dosyadaki devlet örgütlenmesini sorduğunu iddia eden Orakoğlu, İpekçi'nin dosyaya ulaştığını açık ettikten çok kısa bir süre sonra öldürüldüğünü söyledi.

Öldürülmeden üç gün önce benzer bir dosyanın da gazeteci Uğur Mumcu'ya da geldiğini ileri süren Orakoğlu Mumcu'nun Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı aradığını Özal'a ulaşamayınca da dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Eşref Bitlis'e telefonla dosyadaki bilgileri anlattığını iddia etti.

Orakoğlu'na göre Bitlis'le yaptığı telefon görüşmesinden üç sonra Mumcu bombalı bir saldırıyla öldürüldü. Mumcu'dan çok kısa bir süre sonra da Orgeneral Bitlis'in uçağı düşürülerek öldürüldü.

Orgeneral Bitlis'in ölümünden iki ay sonra da Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Çankaya Köşkü'nde geçirdiği bir kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Orakoğlu Özal'ın da kontrgerilla tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Özal suikastını üst düzey bir devlet görevlisinin organize ettiğini ileri süren Orakoğlu, röportajda ısrarlı sorulara rağmen "Bu ismi biliyorum ama söyleyemem" dedi.



ERGENEKON ÖRGÜTÜ

ÖZAL UGUR MUMCU ABDi iPEKCİ ORGENERAL ESREF BİTLİS

CİNAYETLERİNİN PERDE ARKASI

ERGENEKON VİDEO



ERGENEKON

Muzaffer Tekin’in GİZLİ belgeleri
Ümraniye’de bir evin çatısında ele geçirilen el bombaları ile ilgili olarak tutuklanan Muzaffer Tekin’den çok önemli ve gizli bilgiler ele geçirildi. Tekin’in mahkeme kararı ile el konulan bilgisayarında kurdukları örgüte ait çok gizli bilgiler ve AK Parti ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalar bulundu. Ele geçirilen bilgiler arasında AK Parti’nin milletvekili aday listesi ve bu aday listesi üzerinde örgütün belirttiği fikirler bulunuyor. Bilgisayar kayıtları arasında AK Parti hükümeti hakkında tutulan dosyaların ayrıntıları bulunuyor.
Ümraniye’de bir evin çatısında ele geçirilen el bombaları ile ilgili olarak tutuklanan Muzaffer Tekin’in bilgisayarlarında çok önemli gizli bilgiler ele geçirildi. Polis mahkeme kararıyla Muzaffer Tekin’in ev ve işyerindeki bilgisayarlarına el koydu.Bilgisayarlarlar Bilgi İşlem Şubesine gönderilerek uzmanlar tarafından incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonucunda Muzaffer Tekin’in bilgisayarlarında “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden yapılandırılması, bu yapılanma için gerekli eylem planları ve örgüt şeması ile AK Parti hükümeti hakkında tutulan 60 yolsuzluk dosyası tek tek belirtilerek bunların deşifre edilmesi ayrıntıları ile belirtiliyor.

Muzaffer Tekin’in İstanbul terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan sorgulamasında kendisine yöneltilen 25 sorunun sadece üç tanesine cevap verdiği, diğer sorulara cevap vermeyip susma hakkını kullandığı ortaya çıktı.

Ümraniye’de ele geçirilen bombalarla ilgili olarak tutuklanan en önemli kişi olduğu belirlenen Muzaffer Tekin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde kendisine sorulan “kendisi ve aile fertleri hakkında kanuni işlem yapıldı mı?” sorusuna “gerek benim gerekse aile fertlerim hakkında bugüne kadar güvenlik kuvvetlerince herhangi bir işlem yapılmamıştır, cevabını verdi

“Herhangi bir sendika, dernek ve benzeri bir kuruluşa üyeliğiniz var mı?” sorusuna “yoktur” cevabını verdi.

“Herhangi bir terör örgütüne üyeliğiniz var mı?
Bir örgüte katıldıysanız örgüt içerisinde hangi görevi aldınız ?” sorusuna ise “herhangi bir terör örgütüne üyeliğim yoktur” yanıtı verdi.

“Türkiye Cumhuriyetinin mevcut anayasal düzenini kabul ediyor musunuz?” sorusuna ise “evet kabul ediyorum” yanıtını verdi. Kendisine yöneltilen diğer soruları ise sessiz kalarak susma hakkını kullandı.

BOMBALARIN BULUNDUĞU EVDE KALDI

Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’in Ümraniye’de el bombalarının bulunduğu evi bir süre ikamet olarak kullandığı ileri sürüldü. Evde yapılan aramada ise çatı katındaki gizli bölmede üzerinde mühimmat istif kartı bulunan haki yeşil renkli kasa içinde 18 adet MKE yapımı el bombası, MKE yapımı el bombalarına ait kutu içinde 18 adet fünye, DM41 NATO standardı tabir edilen 7 adet el bombası ve iki adet Alman el bombası ele geçirildi.

BİLGİSAYARDA ASKERİYENİN TAYİN LİSTESİ ÇIKTI

Muzaffer Tekin’in mahkeme kararı ile el konulan bilgisayarlarında askeriyenin 2003′ten bugüne kadar yaptığı atama listeleri bulundu.

Bilgisayarlarda yapılan incelemelerdeki dosyalar içinde yapılan incelemelerde Muzaffer Tekin’in Fatih Altaylı hayranı olduğu ve toplantılarına davet ettiği, ancak Altaylı’nın bu toplantılara iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığı elektronik ortamdaki yazışmaları bulundu. Muzaffer Tekin’in ayrıca halen suç örgütü kurmaktan yargılanan Sedat Peker’e (kızılelmayı kastederek) “kendisini bu yola adamasını takdirle karşılıyorum” yazılı maili,

TSK’da bir komutana gönderildiği belirlenen ve “Son olaylar ve Ak Parti” başlıklı yazılar bulundu.

ÖRGÜTÜN ŞEMASI ÇIKTI

Muzaffer Tekin’in Osmanağa Mahallesi’de bulunan evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde ise devletin yeniden yapılandırılmasına dair belgeler ele geçti. Bu belgelerde; “Devletin yeniden yapılanması için öneriler “Master plan ön çalışması” ibareli bir kitapçık bastırdıkları ve Amaç kapsam bölümünde, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi yazılarak hitabenin altında “Gençliğe hitabesinde gerekçesini bulan yeni bir teşkilat yapısı oluşturma ve uygulamaların temel hareket noktalarını oluşturacak ‘MASTER PLAN’ çalışmasına ışık tutmak amacı taşıdığı belirtiliyordu.

Amacımız nedir? başlığı altında “Tam bağımsız milli devleti yeniden yapılandırmak” alt başlığı altında bunu gerçekleştirmek için öneriler sıralanıyor.

Bu öneriler ise “Emperyalizmin bütün kollarının kırılması, çok uluslu ve yapılmış bulunan bütün ikili anlaşmaların gözden geçirilmesi, Amerika ile yapılmış bulunan ikili anlaşmaların gözden geçirilmesi,
Avrupa Birliğine katılma kararı askıya alınmalı, Türkçe dışında yayın hakları kaldırılmalı, yabancılara toprak satışları iptal edilmeli şeklinde devam ediyor.

AMACA GÖTÜRECEK ARAÇLAR BAŞLIĞI ALTINDA İSE;

Henüz örgütlü değiliz, yol haritamızı çizmiş değiliz, parasal gücümüz yok, medya kontrolümüz zayıf, eğitim ve kültür bağımlılığımız var. Yasama ve Yürütmemiz bağımlı.Büyük Ortadoğu projesi eylem halinde. İsrail devletinin kutsal topraklar projesi var.

AMACA GÖTÜRECEK ARAÇLAR NELER “ARTILARIMIZ”

Ölmekten korkmayan ve bağımsızlığa düşkün bir milletiz. Askeri gücümüz küçümsenemez. Fiilen önemli ekonomik potansiyelimiz var. Çok stratejik doğal zenginliklerimiz var. Henüz milli ruhumuz ölmedi.

YAPILANMA “YAPILANMA İÇİN MODEL ÖNERİSİ”

Kurulmak istenen modelin doğayı kopyalama modeli olması önerilir. Ulu önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile dünya var oldukça asla kurumayacak ‘Türk milletinin köklerini’ tanımlamıştır. Henüz yolun başlangıcında olan bizler sahip olduğumuz imkanları bir elma çekirdeği olarak algılamalıyız. Bizlerin bir ağaç, bir orman olmak ister ve kararlılığımız var. Görünmeyen yapılanmamızı ‘planlama ve yürütme’ grubu ve ona bağlı ‘alt birimler’ olarak tesis etmeliyiz. Bunları gerçekleştirmek için iç tüzüğümüzün ödül ve ceza sistemini oluşturmalıyız.

MERKEZ KOMİTE YERİNE “PYK”

Yapılanma (2) başlığı altında ‘Planlama ve Yürütme Kurulu’ alt başlığı ile örgütün merkez komitesi tanımlanıyor. Kısaca PYK olarak adlandırılan kurulan örgütün en üst biriminin görevleri ise şu şekilde tanımlanıyor. “PYK teşkilatın en üst birimidir. PYK devletin ve milletin bekası, yurtiçinde ve yurt dışında milli hakların ve menfaatlerin savunulması ve korunması, Ulusal devlet anlayışı içerisinde kısa, orta ve uzun vadeli devlet politikalarının belirlenmesi, devlette devamlılığın sağlanması, milli şeceresinden gelen değerlerin milli şuura dönüştürülerek dünya devletleri arasında ticari kültürel ve teknolojik öncü konumuna ve sorumluluğuna gelebilme için devletin yeniden yapılanmasını temin amaçlı örgütlenme ve eylem faaliyetlerinden sorumlu birimidir” şeklinde PYK’nın görevleri belirtiliyor.

PYK’NIN ALT BİRİMLERİ VE GİZLİLİK

Yapılanmanın temel felsefesi; alt başlığı altında “dinamikleri bilinmeyen bir işin stratejileri kurulamaz.Bu nedenle tüm uygulamalarımızda ülkenin genelinde sosyal, ekonomik, askeri, teknolojik ve tüm diğer yapılarımızın temel dinamiklerini detayları ile bilmek ve bu bilgilere sahip olabilmek içinde derinden izlemek şeması içinde olmak zorundayız. Bu yüzden yapılanmamızı tümden gelen değil tümevarım sistem içerisinde kurmalıyız. PYK’nın alt birimleri vardır. Alt kurul Başkan ve alt birim temsilcilerinden oluşur.?+21 isimleri kesinlikle gizlidir ve deklere edilemez.Kod isimleri kullanırlar. Toplu seyahat etmezler. Toplantıları gizlidir” şeklinde tanımlanıyor.

ALT BİRİMLER VE GÖREV TANIMLARI

Genel sekretarya, Ticari ve Sanayi, Ekonomi, Hukuk, Siyasi Eğitim, teknoloji, Kültür Sanat, Milli Savunma/askeri güçlerimizle ilintili faaliyetlerden sorumlu birim, İçişleri/Emniyet/İstihbarat faaliyetlerinden sorumlu birim, Spor ve Gençlik, Sağlık, Diyanet ve dini teşkilat birimleri.

SÜREÇLER
1 Ön hazırlık süreci.
Planlama ve yürütme kurulu oluşturmak,
Amaçta birliği sağlamak
Finansman yaratmak
Çalışma mekanları oluşturmak
Sekretarya oluşturmak,
Uzman kadrolar oluşturmak
Örtülü ödenek sistemi kurmak
Şirketler kurmak
Gizlilik mekanizmasını tesis etmek şeklinde açıklanıyor.

DEVLETE SIZMA VE YÖNETİM SÜRECİ

Bir siyasi parti oluşturmak veya seçilecek bir siyasi partiyi ele geçirmek, siyasi tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, seçimlere hazırlanmak ve iktidar olmak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI YAKIN MARKAJDA

Bilgisayardaki çok gizli dokümanlar içerisinde AK Parti milletvekili adayları ile ilgili çalışma ve düşünceler belirtilen belgeler de ele geçirildi. Muzaffer Tekinin ekibi adayları tek tek fişlemiş

İ. G.- Profesör,
M. A.- Şebinkarahisar. Sağlam biridir
N. B.-AK Parti’nin bütün klimalarını alarak vekil olmuştu. Yanlış birisi,
M.S- Eski Belediye Başkanı. Çok çalışkandır ama “yiyici”
H. B. -Tayyip’in konuşma metinlerini hazırlar. Adi bir adamdır.
M. B D. Anası çerkez, çok zengin. Hiç bir işe karışmaz. Ama büyük güç.
İ. G- Tanırsınız.
İ. U-İyidir

İşte bazı adayların el yazısı ile yazılmış bilgileri.

AK PARTİ ALEYHİNDE ÇALIŞMA YAPTILAR

El konulan bilgisayar ve dokümanlardan çıkan bilgilere göre Muzaffer Tekin ve arkadaşlarının sadece devletin yeniden kurmak için bir örgüt oluşturmayıp, eyleme de geçtiği ortaya çıktı. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in bilgisayarlarında çıkan belgelere göre 30 ayda AK Parti aleyhinde 60 dosya hazırladılar.


Ergenokon'un hedefi 2009'da darbe

Ergenokon'un hedefi 2009'da darbe

Ergenekon örgütü, toplumsal kaos yaratarak darbeye zemin oluşturmak için suikast ve bombalı saldırı planları yapıyordu. 2.5 yıldır izlenen örgüt, halkta tedirginlik yaratmak amacını taşıyordu..


25 Ocak 2008 00:39
font boyutu küçülsün büyüsün


Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında önceki gece 'çok gizli' operasyonla çökertilen Ergenekon adlı örgütün hedefinin 2009 yılında darbe gerçekleşmesine zemin hazırlamak olduğu ileri sürüldü. 2.5 yıl boyunca 460 ayrı telefonun dinlendiği teknik takibe takılan görüşmelerin yer aldığı 7 bin sayfalık rapora göre, örgüt toplumsal kaos yaratarak darbeye zemin oluşturmak için siyasi suikastlar, bombalı saldırılar düzenleyeceği eylem planları yaptı.

460 AYRI TELEFON DİNLENDİ 7 BİN SAYFA RAPOR YAZILDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 2.5 yıl süren teknik ve fiziki takibinin ardından gerçekleştirilen gece yarısı operasyonuyla emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli albay Fikri Karadağ, avukat Kemal Kerinçsiz, Susurluk sanığı Sami Hoştan, gazeteci Güler Kömürcü ve Drej Ali lakaplı Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alınmıştı. Dün Diyarbakır'da gözaltına alınlarla birlikte sayı 35'e yükselirken polisin yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından elde edilen bilgiler, örgütün asıl amacını ve bu amaca ulaşmak için geliştirdiği eylem planlarını da tek tek açığa çıkardı. Bu yönde 460 ayrı telefonun dinlendiği teknik takibe takılan görüşmelerin yer aldığı 7 bin sayfalık rapor hazırlandı. Ayrıca savcılığın terör örgütü dediği Ergenekon'un şeması ve eylem planları açığa çıkartıldı.

2007 GENEL SEÇİMLERİNDEN ÖNCE EYLEME HIZ VERİLDİ
İddiaya göre; örgütün amacı 2009 yılında Türkiye'de darbe yapılması için alt yapı hazırlamaktı. Bu bağlamda örgüt, toplumda kaos, karışıklık ve paniğe yol açacak eylem planları geliştirdi. 22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimler öncesi bu eylem planlarına hız verdi. Operasyonda gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda el konulan bilgisayarlar da örgütün hem eylem planlarını hem de daha önce gerçekleştirdiği eylemleri gün ışığına çıkardı.

KATLI OTOPARKA BOMBA YÜKLÜ ARACI BIRAKTILAR
Ankara polisinin 11 Eylül önlemleri çerçevesinde yaptığı aramalar sonucunda kaçan aracın bulunması için başlatılan aramalarda Kurtuluş Kapalı Otoparkı'nda, patlayıcı madde yüklü Vito diye adlandırılan bir araç ele geçirilmişti. Plakasının sahte olduğu belirlenen araçta 300 kilo "Gübre bombası" olarak bilinen sodyum nitrat bulunmuştu. PKK'ya ait olduğu ileri sürülen bombalı aracın Ergenekon tarafından 'gözdağı' vermek için otoparka bırakıldığı da iddialar arasında.

DİYARBAKIR'DA GERGİNLİK İÇİN SALDIRI OYUNU YAPTILAR
Mayıs 2007 tarihinde Vatanseverler Güçbirliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Soner Akmeşe, 'Şehit Aileleri Derneği'nin aracının silahlı saldırıya uğradığını' iddia ederek, olay yerine polis çağırdı. Ancak saldırıya uğrayan aracın Şehit Aileleri Derneği ile ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Akmeşe, ifadesinde kurşunlama sırasında araçta olduğunu ve yere yatarak kurtulduğunu anlattı. Fakat saldırıdan önce aracı beraberinde bulunan arkadaşıyla terk ettiği ortaya çıktı. Araç çevresinde bir çatışma izine rastlamayan polis, konuyu araştırırken Akmeşe, savcılığa saldırının bölücü örgüt PKK tarafından gerçekleştirildiği yönünde suç duyurusunda bulundu.

'BOMBA YÜKLÜ 3 MİNİBÜS GEZİYOR' SÖYLENTİSİ YAYILDI
Ancak bu saldırının Diyarbakır'da gerginlik yaratmak için aynı grup tarafından organize edildiği iddia edildi. Provokatif oyunu hazırlayanın ise Kuvayi Milliye Derneği Mersin İl Başkanı Taner Ünal olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre Ünal, Akmeşe ile irtibat kurarak planı anlattı. Teklifinin kabul edilmesi üzerine de Diyarbakır'a kendi grubundan iki kişi göndererek, planı hayata geçirtti. Son bir aydır Türkiye genelinde 3 bomba yüklü minibüsün dolaştığı yolundaki iddiaların merkezinde de yine korku ve panik yaratmak isteyen örgütün olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, örgütün 'medya ayağı' huzursuzluk yaratmak için bu tür iddiaları basına sızdırdı. Böylelikle kamuoyu üzerinde korku oluşturarak, panik yaratılmak istendi.

ÇETE KAOS İÇİN SUİKASTLAR PLANLADI
Ergenekon'un toplumsal kaos yaratmak için çok ünlü isimlerin de aralarında yer aldığı bazı kişilere suikast planları hazırladığı iddiası da ortaya atıldı. Daha önce 2 kez suikast girişiminde bulunmak istediği Fethullah Gülen'e üçüncü bir suikast planı geliştirdiği ileri sürülen örgüt, gazeteci Fehmi Koru'yu da hedef yaptı. İddialara göre Koru'yu suikast düzenlemek için plan yapan örgüt, tetikçi olarak da 2 kişinin öldürülmesi olayından hakkında yakalama kararı bulunan Selim A. ile anlaştı.

SİYASİLER VE İŞADAMLARI HAKKINDA DOSYALAR
Üst düzey yetkililer, aralarında DTP'li Ahmet Türk ve Leyla Zana'nın bulunduğu siyasiler ve ünlü isimler hatta öldürülen Hrant Dink'in de aralarında olduğu pek çok kişi hakkında geçmişleri, söylemleri ve icraatlarının bulunduğu dosyalar hazırlayan örgüt, Kürt kökenli çok sayıda işadamı hakkında da bilgi topladı. Bununla da yetinmedi ev ve işyerleri ile gidiş geliş güzergahlarının krokilerini çıkarttı.

About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER