Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» »Unlabelled » ASKERi FABRiKALAR KAPANIYOR YOK OLUYORUZ

Savunma sanayiine hizmet veren askeri fabrikaların bazıları özel sektöre verilecek bazıları da kapatılacak...




KUSADASINDA GERCEKLESEN OLAYI OKUMANIZI ISTIYORUZ ALMAN

EZANDAN TÜRK ALMAN BAYRAGINDAN RAHATSIZ



Almanlarla Türklerin bir arada yaşadığı sitede

büyük bir kavga var...


Kuşadası’nda yabancı uyrukluların da yaşadığı bir sitenin yakındaki direğe asılan hoparlörden merkezi sistemle beş vakit ezan yayını yapılması tepkilere neden oldu.

Sitenin Alman uyruklu sakini ezan sesine tepki gösterirken, sitenin Türk sakinleri de Alman bayrağının indirilmesini istedi...

ALMAN, EZANDAN RAHATSIZ; TÜRK ALMAN BAYRAĞI'NDAN

Site sakinlerinden Alman Profesör Helmuth Koenig, uygulamanın yanlış olduğunu ileri sürerek, villasını satışa çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Site sakinlerinden Cemal Çengelci ise, Koenig´e tepki göstererek ``Onun evinin tepesine astığı Alman bayrağı da bizi rahatsız ediyor. Kanımıza dokunuyor' dedi.

Kuşadası-Söke Karayolu üzerindeki Bilgi Kent Sitesi sakinlerinden İsmet Yıldırım, iddiaya göre, geçen hafta, merkezi sistemle okunan ezanın duyulması için sitenin yakındaki bir direğe iki adet hoparlör sistemi kurdu. Telsiz bağlantısıyla, merkezi ezan yayınını verilen hoparlörler, Bilgi Kent Sitesi ile çevredeki Alman, Hollandalı ve Danimarkalılar´ın da yaşadığı diğer site ve evlerde rahatsızlığa neden oldu.

15 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Nürnberg Üniversitesi´nden emekli öğretim üyesi Helmuth Koenig, uygulamanın yanlış olduğunu ileri sürerek, ``İbadet herkesin kendisine ait bir şey. İsteyen, evinde ve ibadethanelerde dinin gereklerini yerine getirebilir. Bunca yıldır bu sitede yaşıyoruz. Ancak, hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Bu sitede 40 yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Bu kişilere saygı gösterilmeli. Çok yüksek bir sesle, ezan yayını yapılıyor. Oysa, sitenin yakınındaki Soğucak Camisi´nden yapılan ezan yayını gayet güzel bir şekilde duyuluyordu.

Yüksek sese, dört gün dayanabildim. Evimi satılığa çıkardım' dedi.

Finans uzmanı Heidi Koenig de eşine katıldığını belirterek, çareyi

evlerini taşımakta bulduklarını söyledi.

COK iSABETLi BiR KARAR VERMiSLER

iSMET YILDIRIM AMCANIN YERiNDE OLSAYDIM SiTE DISINDA

SIKISTIRIR ESSEK SUDAN GELMEZDi.



DEFOLUN GiDiN ÜLKEMiZDEN GÜNES SiZiN NEYiNiZE...



"ALMAN BAYRAĞI KANIMIZA DOKUNUYOR !"



Savunma sanayiine hizmet veren askeri fabrikaların

bazıları özel sektöre verilecek



bazıları da kapatılacak...





DEVRiM ARABASI FiLMi GERCEK OLUYOR



SATILACAK DERKEN KiME SATILACAGINI ANLAMISSINIZDIR ZATEN

iSRAiL iNGiLTERE FRANSA AMERiKA VSVSVS iSADAMLARINDAN

BiR KAC EMBESiLE





Savunma sanayiine yeni düzenleme. Önümüzdeki 7 yılda askeri fabrikaların bir kısmı kapatılacak, kalanı özel sektöre devredilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), sektörün 2016 yılına kadar uzanan yol haritasını belirledi. 'Sektörel Strateji Dökümanı 2009 - 2016' adlı rapora göre, 'Askeri fabrikaların üretime yönelik yetenekleri özel sektörün kullanımına' açılacak. Dokümanda, 'Sanayide mevcut olan yetenekler için askeri fabrikalarda tekrar yatırım yapılmayacaktır.

Askeri fabrikaların mevcut durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir fizibilite çalışması yapılması yönünde girişimde bulunulacaktır' ibaresi yer aldı. 2016 yılına kadar 'duplikasyon' yaratan askeri fabrikaların kademeli olarak kapatılacağı veya özel sektöre devredileceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, özellikle yurtiçinde üretilen malzeme ve sistemlerin fabrika seviyesi bakımıyla yine yurtiçinde imali yapılan yedek parça ve malzeme üretimi özel sektöre verilecek. Verimli olmadığı değerlendirilen asetilen tüp ve dikenli tel üreten fabrikalar şimdiden kapatıldı.

TSK'nın, Kayseri'de 1009. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Adapazarı'nda 1010. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Ankara'da 1011. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Balıkesir'de 1012. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü ve Tuzla'da 1013. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü bulunuyor.

'MİLLİ' ÜRETİM

Strateji dokümanında üretimi gerçekleştirilecek silah sistem ve araçları da belirlendi. Belgeye göre, TSK'nın kritik silah sistemlerinin 'milli' üretilmesini hedefliyor. Buna göre; Türkiye 2012'ye kadar milli piyade tüfeği, Parçacıklı programlanabilir mühimmat ve hafifletilmiş silah sistemleri geliştirilecek. 2013'e kadar orta ve uzun menzilli tanksavar silah sistemi hayata geçirilecek.

2016'ya kadar helikopter ve jet eğitim uçağı üretilecek, alçak irtifa hava savunma füzesi geliştirilecek. Uydu yol haritasında yer alan tüm uydulara hizmet edecek kapasitede bir Uydu Montaj Entegrasyon ve Test Merkezi kurulacak.

İnsansız hava aracı projelerine de geniş yer ayrılan belgede, 'Görünmezlik teknolojilerinin uygulanması konusundaki araştırma 2009'da tamamlanacaktır' dendi.


About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER