Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » » » » » » BARZANiDEN KÜSTAH iSTEK












KABAHAT BARZANiDE DEGiL MUHATTAP OLAN iS BiRLiKCi

PARTi OLAN AK PARTiYLE




HAiN TERÖRiSTTEN

KÜSTAH iSTEK!!!



Türk heyetinin Barzani’yle yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik’in, Başkanlık Sarayı’nda Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yle yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Türk heyetinin, Barzani ve Talabani’ye, Türkiye ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki tüm sorunları 10 başlık altında toplayan bir çözüm planı önerdiği kaydedildi.

Yüzde 90 oranında mutabakat sağlandığı belirtilen görüşmede Barzani’nin onayladığı bazı başlıklar şöyle sıralandı:

- Kürt yönetimi, Türkiye’nin ve ABD’nin Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı yapacağı istihbarat çalışmasına destek verecek.

- PKK’nın Kuzey Irak’taki irtibatını kesmek için, sınır hattına doğru ve stratejik Balinda bölgesinden geçen lojistik koridorun korunması için Kürt yönetimine teklif götürüldü.

- Sınır hattında Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminden kalma karakollar canlandırılacak.

KÜSTAH İSTEK

Görüşmede Barzani’nin genel af konusunu gündeme getirerek, Kuzey Irak’ta örgütten ayrılıp koruma altına alınan 3 bin-3 bin 500 civarında eski teröristten söz ettiği kaydedildi. Barzani’nin, örgüte silah bırakma çağrısı yapabileceği, buna karşı olumlu yanıt çıkmaması halinde, ortak operasyon seçeneği hariç, Türkiye’ye her türlü desteği verebileceklerini söylediği belirtildi.

‘Türkiye bizi tanıdı’

Edinilen bilgiye göre, Özçelik’in Barzani’yle doğrudan masaya oturması, bölge yönetimince “Türkiye bizi tanıdı” yorumlarına neden oldu.

Kürt yönetiminin Türkiye’den istekleri de şöyle sıralandı:

- Türkiye’nin bölge yönetimiyle diplomatik ilişkilerinin geliştirilmesi ve Erbil’de temsilcilik açması.

- Türkiye’nin bölgede ekonomik faaliyetlerini artırması.

- Kürt petrolünün Ceyhan üzerinden uluslararası piyasaya sürülmesi.



TARAF GAZETESiNE

NE KADAR GÜVENiLiR

BiLiNMEZ AMA


iSTiHBARAT KONUSUNDA ZATEN AMACI TÜRKiYEYi BÖLMEK OLAN AMERiKAYA GÜVENiLMEYECEGiNi 5 YASINDAKi COCUK BiLE ANLADI

EEE BUNU ASKER BiLMiYOR MU?BiLMZ OLURMU BiLMESE GÜVENLiK DEGiL GÜVENSiZ GÜCLER OLMAZLAR MI?

TERÖRiTLERiN iZLENMEMESi ABEST KACIYOR ARTIK NERDE OLDUKLRI BELLi NE YAPTIKLARI BELLi

TELEFONU KALDIRIP F-16 UCAK FiLOSUNDAN KALDIRTIN UCAKLARI BOM YAGMURUNA TUTSUN DÖNSÜN KARADANDA ÖZEL EKiPLERiMiZ GiTSiN YOK ETSiN


DÜNYANIN EN BÜYK 3.Cü F-16 UCAK FiLOMUZ VAR UCAK ALMAKLA BiTMiYOR UCAGIN ARKASINA KOYACAK YÜREGiNiZ VARSA ALIN O UCAKLARI MiLLETiN PARASIYLA

BURDA DA SiYASi iRADE GEREK ASKERLE ALAKASI YOK BASBAKAN DENEN ZAT TELEFONU KALDIRACAK GENELKURMAYA YIKIN YERLE BiR EDiN DiCEK OLACAK BiTECEK

MiLLET BU SALAK SiYASETiNiZi YEMiYYOR ARTIK YAVAS YAVAS MiLLETTi BEZDiRE BEZDiRE KÜRDiSTANI KABUL ETTiRMEYE CALISIYORLAR.

ACIKLAMAY GELiNCE BiR TON BOS APTALCA LAFTAN BASKA BiRSEY YOK

TAYYiP AKP DEFOLLL!!!


Bir gün öncenin raporunda Aktütün baskınını yapacak PKK komutanının adı bile belirtiliyor:

"Habat Kapsamlı Eylem Hazırlığında"

KATIRLAR BİLE TAKİPTE

Türkiye ve Irak'ın kuzeyindeki kaynaklara dayandırılan bir gün önceki bu istihbarat raporlarında Hakkâri-Şemdinli bölgesinde bir saldırının gelmekte olduğu anlatılıyordu. Öyle ki bu raporla Genelkurmay, Aktütün'ün hemen karşısında, sınırın öteki tarafındaki Mezi deresi içerisinde saldırıda kullanılan ağır silahları taşımak üzere bekletilen 25-30 katırın varlığından bile haberdardı.




JANDARMA'NIN İÇ RAPORLARI DA GENELKURMAY'I YALANLADI

Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın Aktütün saldırısı raporu, iki gün sonra açıklama yapan Genelkurmay 2. Başkanı Iğsız'la dört noktada çelişiyor.

Takviye Birlik Var Mıydı?
Iğsız saldırı öncesinde Aktütün'e özel birlik ve komanda takviyesi yapıldığını söylemişti. Jandarmaya göre bu birlikler sonradan geldi.

F-16'lar Harekete Geçti Mi?
Iğsız baskından hemen sonra PKK grubunu iki F -16'nın vurduğunu söyledi. Jandarma raporunda ise sadece helikopterlerden söz edildi.

Bayraktepe Kimin Elindeydi?
Iğsız baskında Bayraktepe'nin düşmediğini söyledi. Jandarma ise tepenin sekiz saat sonra, PKK çekildikten sonra alındığını rapor etti.

Baskında Kaç PKK'lı Öldürüldü?
Iğsız'a göre baskın sırasında PKK 23 zaiyat vrdi. Jandarma raporuna göre kesin sayı beş. Geri kalanlar için tahmin yapılmış: 30 kadar.




İç Güvenlik Harekât Durum raporları ve İnsansız Hava Araçları'nın ilettiği anlık istihbarat bilgileri Aktütün baskınından Genelkurmay'ı bir ay önce haberdar etti. İnsansız hava aracı saldırı günü 9.35'ten itibaren, aldığı görüntüleri Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na ve İkinci Başkan'a saatlerce ve naklen iletti. Saldırının önceden bilindiğini gösteren temel bir kanıt: Hava aracı, koordinatları Aktütün'e kilitlenmiş olarak saldırı sırasında da görüntü nakline devam etti

İç Güvenlik Harekat Durum raporları ve İnsansız Hava Araçları'nın ilettiği anlık istihbarat bilgileri Aktütün baskınından Genelkurmay'ı bir ay önce haberdar etti.

BİR AYDIR İZLENİYORDU

Beklenen bir saldırıydı bu. Çünkü ABD ile yapılan anlık istihbarat paylaşımı işbirliği uyarınca bölge üzerinde keşif uçuşları yapan İnsansız Hava Araçları (İHA), bundan bir ay önce, 5 Eylül 2008'de Kuzey Irak'ın İran sınırına yakın bölgelerinden, Hakkâri-Şemdinli bölgesine doğru harekete geçmiş 80 kişilik bir PKK'lı grubun koordinatları ile net görüntülerini geçmişti. Bu hareketlilikle ilgili olarak GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı, bölgedeki dinleme ve istihbarat birimlerinden gelen günlük raporlarla Genelkurmay'ı ve komutanlıkları sürekli uyardı.

GENELKURMAY HAZIRLIKLARI İZLEDİ

İnsansız hava aracı saldırı günü 9.35'ten itibaren, aldığı görüntüleri Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na ve İkinci Başkan'a saatlerce ve naklen iletti.

SONRA DA SALDIRIYI SEYRETTİLER

Saldırının önceden bilindiğini gösteren temel kanıt: Hava aracı, koornitanları Aktütün'e kilitlenmiş olarak saldırı sırasında da görüntü nakline devam etti.

About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER