Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » » » » » » DAVA CILDI AKP KAPANIYOR

Davayı Açtırıyoruz AKP`nin


Sonu Geldi


Benim görüşüm star gazetesinin bu başlıgı yanı sıra deginilmeyen bir konu oda akp kapanıyor tamam da ya sonra.Akp'nin kapanma haberi bile piyasalardaki dalgalanma para olaylarındaki direkt olan artıs herkesi düsündürdü.Akp kapanıyor fakat ya paramızın degeri nereye gidecek sürdürülebilir borçlamı ayakta kalmaya devam edecez ciftci kan aglarken insanlar tarlasını bırakıp büyük sehirlere akın ederken hangi para degerinden söz ediyoruz biz.

Evet akp kapanıyor ama benim görüsüm kapanmasının yanı sıra yepyeni bir ekonomik modelinde hayata geçmesi gerekiyor bu macroekonomiyi dıslayarak sürdürülebilir borç taktigiyle bu ülke bir adım bile ilerleyemez tökezler durur.Kıvranır durur ama agrının nerde oldugunu anlayamaz insanlar gelisi güzel yasar hale geldi ülkemizde kimse ne oldugunun farkında degil cünki kimseyi uyandırmamak en büyük sanatları bu adamların.

ali babacan başbakan olabilirmis bide bu söylenti çıktı ortaya apdullah gül magdur gibi gösterilerek akp'nin yeni lideri gözüyle bakılacak talihli aday belli oldu apdullah gül akpnin kapatılması cumhurbaşkanlıgındaki zatı yerinden etmesi kabullenilir bişey degil akpyle cumhur başkanının ne alakası var denilecek ve apdullah gül magdur duruma düşmüüş gibi gösterilerek yeni talihli lider adayı olcak ve akp yürümeye devam (etmeye çalışacak)bu kabullenilir bir sey degildir umarım sevgili apdurrahman yalçın kaya ve vural savaş akp'nin kapatılması dahilinde kapandıktan sonra kendilerince üretecekleri çözümleri ve yürümeye çalışma politikalarını gözden geçiriyorlardır şüphesiz onlar bütün bunları hesaba katarak açtılar bu davayı fakat piyasadaki ekonomik karısıklık herkesi telaşlandırıyor.;çünki Bu iddianameyi daha baştan reddederek bu bilirsizlik, istikrarsızlık ve kaos riskini bertaraf edebilir ve tarihe geçecek bir karar almalıdır. Davanın kabul edilmesi demek,türkiye ekonomisi için büyük bir kayıp olacak. Yatırımlar üretim ve istihdam için Türkiye"nin belki 20 yılda bile yeniden toparlayamayacağı kayıpları beraberinde getirecektir. Bu nedenle de Anayasa Mahkemesi bu tarihi sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yerine getirmelidir,ve getireceginede inanıyorum ve tekrarlamak istiyorum ki bu davanın devamıyla birlikte yeni bir ekonomik modelin hayata geçmesi gerekmektedir ve bir takım anayasa değişikliklerinin eski haline çevrilmesi yanındada yeni ekonomik yasa tedbirlerinin alınması gerekmektedir.

Çifçiye tam destek verilmeli devlet destegiyle beslenmelidir.Ödeme kolaylıgı üretme destegi şarttır bunlar vazgecilemezdir,çünki çiftçilerimiz ülkemizin hazinesi degerindedirler milli servetimizdir.

irfan özgüzel

Gelin simdi ergenekona bir göz atalım ne diyor;

Ergenekon operasyonundan kısa kesitler

Selçuk , Perinçek ve Alemdaroğlu "nun gözaltına alındığı Ergenekon operasyonu Türkiye "yi sarsacak büyük bir komployu ortaya çıkardı.

GÖZALTINA alınan isimlerin 2 aydan beri AK Parti "ye yönelik kapatma davası için yoğun bir kulis faaliyeti yürüttükleri ortaya çıktı. Çete üyelerinin aralarında yaptıkları görüşmelerde ülkede önce ekonomik krizin ortaya çıkmasını ardından da terör eylemleriyle darbeye yol açacak bir zemini hazırlamak istedikleri belirtiliyor.

İLHAN SELÇUK TELEFONDA ANLATIYOR

- Bugüne kadar Türkiye "de ekonomik kriz çıkmadı. Davayı açtırıyoruz. Kapatma davasından sonra mutlaka kriz çıkar. AK Parti "den kurtulmak lazım.

DAVA İÇİN SELÇUK "A BİLGİ VERİLİYOR

- İlgili kişilerle görüştüm . Dava yolunda. Merak etmeyin durumlar iyi. Havamız çok güzel.

1971"de de cuntadan yargılanmıştı

Gazeteci Selçuk 1971"de 9 Mart cuntasının sivil kanat liderlerinden biri olarak tutuklanıp yargılanmıştı. Selçuk 5 saatlik polis sorgusunun ardından Ağır Ceza Mahkemesi "ne sevk edildi.

Kapatma davası açılıyor artık ekonomik kriz çıkar

Gözaltına alınacaklarını 1.5 aydır bilen Selçuk , Perinçek ve Alemdaroğlu teknik takibe takıldı. Selçuk "un "Davayı açtırıyoruz. Bugüne kadar ekonomik kriz çıkmadı bundan sonra mutlaka çıkar" dediği saptandı

ERGENEKON terör örgütüne yönelik 4. dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk , İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu , polisin yaptığı teknik takibe takıldı . Gözaltına alınan bu isimlerin son iki aydır yoğun bir şekilde AK Parti "ye yönelik kapatma davası açtırmak için kulis yaptıkları ve davanın açılmasının ardından gerçekleştirilmesi gereken eylemler için plan yaptıkları ortaya çıktı.

SÜRECİ BİZZAT YÖNETMİŞ

İSTANBUL Terörle Mücadele ekipleri, Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında örgütün fikir lideri olduğu değerlendirilen İlhan Selçuk "u 2 ay önce teknik takibe aldı. Kapatma davası ve iddianame sürecini aktif bir şekilde yöneten Selçuk "un üçüncü şahıslarla yaptığı telefon görüşmelerinde kapatma davasının açılacağından ve davanın kapatmayla sonuçlanacağından kesin olarak sözettiği tespit edildi.

BUNDAN SONRA KRİZ ÇIKAR

SELÇUK "UN teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde muhatabına "Davayı açtırıyoruz. İddianeme hazırlanıp dava açılacak. Bugüne kadar Türkiye "de ekonomik kriz çıkmadı ama kapatma davasından sonra mutlaka kriz çıkar. Bunlardan kurtulmak lazım" dediği tespit edildi. Ergenekon trafiğinin fikir yöneticiliğini yapan Selçuk "a bilgi veren bir kişi ise kapatma davasından önce sarfettiği "İlgili kişilerle görüştüm . Merak etmeyin durumlar iyi, havamız çok güzel" sözleriyle dikkat çekiyor.

DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYIN

İLHAN Selçuk "un bir başka telefon görüşmesinde ise kapatma davasının açılmasının ardından yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdiği belirlendi. Selçuk "un, davanın açılmasının hemen ardından ses getirici eylemler düzenlenerek Türkiye "yi yönetilemez hale getirmek için çalışılmasını istediği belirlendi. Selçuk "un, Ergenekon üyeleriyle yaptığı konuşmalarda da darbeye zemin hazırlamak için sarsıcı eylemler yapılması talimatı verdiği kayıtlara girdi. HABER MERKEZİ

Suçu örgütün amaçları için görev üstlenmek

ERGENEKON terör örgütünün fikir lideri olduğu belirtilen ve Terörle Mücadele şubesinde 5 saat sorgulanan Selçuk "un gözaltına alınış gerekçesi ise şöyle açıklandı: Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda bilerek ve isteyerek görev üstlenmek.

Emniyette yaklaşık 5 saat sorgulanan Selçuk , saat 21.00"de Beşiktaş "taki İstanbul Adliyesi "ne getirildi. Hemen savcılık katına çıkarılan Selçuk "ta sonra Perinçek "in şoför ve korumaları Yusuf Beşerik, Yusuf Tuncer , Mahir Çayan Güngör , Aydın Gergin ve AykutTokak adliyeye getirildi. Savcı Zekeriya Öz Selçuk , Beşerik ve Tokak"ı sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Savcı bu arada Selçuk "a yurt dışı yasağı konması için nöbetçi mahkemeye başvurdu.

Savcılıktan serbest

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan İlhan Selçuk savcılıktan serbest bırakıldı.

Kansız olmaz darbe de lazım

DARBE beklentisi içindeki olduğu tespit edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu "nun teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde AK Parti "ye kapatma davası açılacağından ve sonunda AK Parti için kapatma kararı çıkacağından emin olarak söz ettiği belirlendi. Kapatma davasının sonucunu dava açılmadan bilen Alemdaroğlu "nun bir görüşmesinde "Kansız olmaz. Darbe lazım. Öncelikle de bu davanın açılması lazım" dediği öğrenildi. Bu arada polis Alemdaroğlu ve Perinçek için 24 saat daha ek gözaltı süresi aldı.

Sarıkız ve Ayışığı mimarı Eruygur davayı soruyor

İLHAN Selçuk , Perinçek ve Alemdaroğlu "nun teknik takibi sırasında, 2004 yılındaki Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimlerinin baş aktörü eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da dinlemeye takıldı. Selçuk , Perinçek ve Alemdaroğlu ile Eruygur "un farklı zamanlarda yaptıkları görüşmelerde de kapatma davası sık sık gündeme geldi ve Eruygur "un "Görüşmeler ne oldu, dava ne aşamada" dediği öğrenildi.

Kapatma fikri Selçuk "tan belge Perinçek "ten

ERGENEKON terör örgütüne yönelik 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan 12 kişiden 8"inin AK Parti için açılan kapatma davasından dava açılmadan aylar önce haberdar oldukları ve iddianame sürecini bildikleri belirlendi. AK Parti için açılacak kapatma davasıyle ilgili girişimlerin fikir babalığını İlhan Selçuk "un yaptığı, İP lideri Doğu Perinçek "in de davaya delil teşkil edecek belgeleri gerekli yerlere ulaştırdığı belirlendi. Polisin yaptığı değerlendirmede AK Parti "nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin Ergenekon operasyonunda ele geçirilen dökümanlarla üslup yönünden büyük benzerlik taşıdığı saptandı.

Darbe ortamı için taktik unsurlar

ESKİ Milli Eğitim bakanlarndan Hasan Celal Güzel , ""1960 darbesini düzenleyen unsurlara baktığımızda, Türkiye "nin bugünkü haliyle benzerlikleri göreceksiniz"" dedi. Ergenekon tipi çetelerin demokrasiye karşı komplo hazırlamak için çalıştığını belirten Güzel "Danıştay Başkanlığı "nda bir üyenin ölümüyle sonuçlanan komplolardan çok sayıda varolduğu bu soruşturmayla anlaşıldı. Bu komplolar iktidara yöneltilmişti. AK Parti hükümetinin nasıl yuhalandığını hep beraber üzüntüyle izledik. Sonra ortaya çıktı, bunu yapanların dinle, imanla, AK Parti ile hiçbir bağı yok. Bu ulusalcı, içlerinde muvazzaf askerler de bulunan, emniyet mensupları da bulunan bir çete. Ergenekon çetesi, Türkiye "de darbe ortamını sağlamak için taktik unsurları olarak kullanılıyor . Ne yazık ki silahlı kuvvetler içinde de uzantıları var" diye konuştu. ADANA

Sanki dava sonrası operasyon başladı

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş , "Sanki Ergenekon soruşturması AK Parti hakkında açılan davadan sonra ortaya çıkmış gibi lanse ediliyor. Bu son derece yanlış. Ergenekon soruşturması, çok daha önce başlamış ve devam eden bir davaydı. Bu iki davayı birbirine karıştırmamak gerekiyor"" dedi. Elitaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya "nın iddianamede AK Parti "den AKP diye bahsetmesini de eleştirerek ""Sayın başsavcının, AK Parti "nin adını bazı muhalif basında geçtiği gibi "AKP " olarak belirtmesi ve iddianameye bu şekilde aktarması büyük bir hatadır"" dedi. KAYSERİ

Baykal "dan Dostlar Beni Hatırlasın şiiri

HALK Ozanı Aşık Veysel "in ölümünün 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında verilen yemeğe katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , "Aşık Veysel , meydan okuma, itiraz etme, haksızlığa karşı çıkma kültürünün ürünüdür. O, çatışma şairi değildir"" dedi. Baykal şairi andığı konuşmasının sonunda ""Uzun İnce Bir Yoldayım "", ""Benim Sadık Yarim, Kara Topraktır"", ""Aldanma Cahilin Kuru Lafına"", ""Kapı Kitli Cüzdan Cepte Para Yok"", ""Dostlar Beni Hatırlasın "" ve ""Güzelliğin On Para Etmez Şu Bendeki Aşk Olmasa"" adlı şiirlerini de okudu. HAKAN TEKİN

Sorguda yeni bir yöntem geliştirildi

ERGENEKON soruşturmasını yürüten savcılık çok ilginç bir yöntem geliştirdi. Savcılık, uzun sürecek olan soruşturmada, daha sonraki zamanlarda yapılacak olan operasyonları etkileyen bazı deliller ve telefon görüşmeleriyle ilgili metinleri zanlılara sormadı. Böylece bilgi sızmasının ve sonraki zamanda yapılacak operasyonla ilgili bazı ipuçlarının dışarı sızmasını engelledi.
2008-03-23 star

About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER