Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » » » » » » FETULLAH GÜLENIN ITRAZINA SASIRAN YARGITAY BASSAVCISI

Fettulah gülenin affını saglamak icin ellerrinden gelen herseyi yapıyorlar yargıtay bassavcımız vural savas beyfendi bile olayın hukuksal açıdan garipligine ve teklif edilen itraaz dilekcesine şaşırdı böyle birşey olabilirmi bu adam affedilirse arkasından APDULLAH ÖCALAN affıda gelecek.artık millet bu dolmaları yutmuyor FETTULLAH GÜLEN VE AVUKATLARI bunu bilin.

Böyle saçma bir itraaz da olmaz bu adamın türkiyeye giriside olmaz.Ekonomik krizden ziyade istedigim kadar ekonomik önlem alalım hesap kitap yapalım önüne geçemiycegimiz bir olay var oda doga olaylrı KURAKLIK geliyor ve akp'nin iktidarlıgında saçma sapan politikalarının ülkeye nasıl zzarar verdigini artık herkes görüyor.Çiftçiye al ananıda git diyen türkiye cumhuriti basbakanı çiftçiden destegi kesmişti.Akp yandaşı olmayanlar yada menfeaat çizgisinde o dogrultuda olmayanlar ülke batıyor yok olma eşigindeyiz ve bütün bunlara ragmen akp li olanlar hala akpyi savunma peşindeler bunlar cahil toplum'un yanında ATATÜRK'ü savunan gercek düsünür insanları ve bu ülkenin yarını olan biz gençlerini hiçe saymak ve yok etmektir.

Yine iç çatışmalar başladı antalyadaki akdeniz üniversitesinin kızlar yurdu binalarında neler oldugunu duymayanınız yoktur.Bu olaylar baslangıc fakat bir konu var atlanan rektör'ün sükunet cagrısı sakin olun panige gerek yok cagrısı bukadar rahat ve duyarsız pervasız bir laf geldi.

Bu bize rektörün bu pravakatörlerin gelisinden haberdar oldugunu belkide onun düzenledigi düsüncesini getiriyor.Olaylardan hemen ertesi günü kapıdaki güvenlikler yine yok ve her kim gelmisse elini kolunu sallaya sallaya üniversiteye girdi.Buda tedbirsizlik denilecek ama akla 2.bir baskımı sorusunu hattırlattı..

Dayak yiyen çocuk 100 kişinin lincine ugruyor fakat enterasan provakatör sakal takmış akp görünüsü naksibenti tarikatı görüntüsünü adırıyor fakat mhpli oldugu söyleniyor ve acıklanıyor türbanla üniversiteye girme konusunda rektörün türban'a karsı sert açıklamalarını ve olayları tartışmaları biliyoruz ama burda düsünülmesi gereken çok ince bir mevzu var oda şu;

1- Provakatör tarikatçı akpli görünül.Amabir mhpli oldugu söyleniyor

2- Dayak yiyen lince ugrayan genç mhpli

3- Terör saçanlar pkk temsilcisi olarak üniversiteyi bastıgı yorumuda akdeniz ögrencilerinden gelen açıklama.


Olay esrarengiz ve garip birilerinin hem ekmegine yağ sürülüyor hemde tas konuyor 1 tasla bir kac kus vurulmaya calısılıyor.Çünki rektörün bu pervasızca sükunet lütfen deyişi dahada düsündürüyor.

Türbana karsı akp ye muhalefet olan rektör akp karsıtı gibi görünnüyor sonra okula giren adamlaın girisi cok kolay bir sekilde oluyor.sonra girenler mhpli deniyor ama akp görünümlü bir mesaj veriliyor burda insanların tansiyonlarını cıkartıp ama gercekte neden tansiyonların cıktıgını kimsenin anlamaması mı saaglanmaya calısılıyor.

Ülke gündeminnde son günlerde alınan kararlar çok hızlı ve ani kimse ne karar alındı ne yapıldı neler oluyor bilmiyor anlamıyor.Buda akp'nin kapatılma davası yüzünden hızlandırılmış bir politika yakında APDULLAH ÖCALANIN AFFEDILMESI BEKLENIYOR HAZIR OLUN DIYORUM BEN

NEDEN Mii? Gizli yapılan anlaşma powella

Tıklayın gizli anlaşma madelerini izleyin



irfan özgüzel






Yazımın basında bellirttigim

FETULLAH GÜLEN DOSYASININ HUKUKSAL ACIDAN YARGITAY

BASSAVCISI VURAL SAVASI SASIRTAN ITRAAZ.





Hukukçuları bile şaşırtan itiraz
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Fethullah Gülen hakkında oybirliğiyle onadığı beraat kararına itiraz etti.

Gülen'in yargılamaya konu eylemlerinin eski TCK'daki 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek' suçunu oluşturduğunu ileri süren Başsavcılık, bu suç için öngörülen zamanaşımının dolduğuna işaret ederek, kamu davasının düşürülmesini istedi.

İtirazda, suçun niteliğinin ve tarihinin doğru olarak tespit edilmesi için dosya kapsamındaki delillerin incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, Fethullah Gülen'in kitaplarından ve çeşitli konuşmalarından alıntılar yapılan itirazda, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 21 Nisan 1999 tarihli raporu, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın aynı dönemdeki raporları, tanık anlatımları, yurt dışındaki 'Nurculuk' faaliyetleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yazı ve belgeleri ile genel müdürlüğün 'Fethullah Gülen örgütü' ile ilgili şirketler, okullar, dershaneler ve vakıflar hakkındaki tespitlerine yer verildi.

İtirazın sonuç bölümünde, 9. Ceza Dairesi'nin 5 Mart 2008 tarihli onama kararının kaldırılarak, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraata ilişkin 5 Mayıs 2006 günlü hükmünün bozulması istendi. Bu aykırılığın yeniden duruşma yapılmaksızın 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na göre düzeltilmesinin mümkün olduğuna işaret edilen itirazda, dava zamanaşımı nedeniyle kamu davasının düşürülmesi istendi.

Gülen'in avukatları, Mart 2006'da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini talep etmişti. 3713 sayılı kanunda yapılan değişikliği dikkate alan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 2 No'lu DGM'nin 10 Mart 2003 tarihli 'kamu davasının kesin hükme bağlanmasının ertelenmesi' kararını kaldırıp, beraat kararı vermişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Gülen hakkındaki iddiaları yeterli görmeyerek, beraat kararını oybirliğiyle onamıştı. Kararda, Gülen'in 'TMK kapsamında cebir ve şiddet kullanarak Anayasa'yı ortadan kaldırmak amacıyla suç işlemek için terör örgütü kurduğu veya yönettiği yolunda delil bulunmadığı' kaydedilmişti.

Başsavcılığın itirazını Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 23 üyesi görüşecek. Davanın 3-5 ay içinde (daha kısa da olabilir) görüşülmesi bekleniyor. Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını reddedip Yargıtay dairesinin kararını yerinde bulursa karar kesinleşecek. İtiraz kabul edilirse dosya yeniden karar vermesi için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Yerel mahkeme, beraat kararı verebileceği gibi, zamanaşımından dosyanın düşmesine de karar verebilecek.

Hukukçulara göre alışılmış bir durum değil

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Fethullah Gülen kararına itiraz etmesi hukuk çevrelerinde tepkiye sebep oldu. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, Yargıtay'ca onanan benzer davaların büyük çoğunluğunda Başsavcılığın itiraz yöntemine başvurmadığını ifade etti. Gülen hakkındaki karara itiraz edilmesinin olağanüstü kanun yolu olduğunu belirten Kılıçkaya, şu görüşleri dile getirdi: "Yargıtay'ca onanan benzer davaların büyük çoğunluğunda itiraz yöntemine başvurulmamıştır. Yerel mahkemenin ve Yargıtay Ceza Dairesi'nin iddia olunan fiillere, sadece iddia makamının ortaya attığı suç yönünden değil tüm ceza hukuku yönünden bakma yükümlülüğü vardır. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Gülen hakkında ortaya atılan olayları incelemiş, iddiaları Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirmiş ve beraat kararı vermiştir. Ceza hukuku yönünden verilen beraat kararı onama kararı ile karar kesinleşmiştir."

İtirazın altında AK Parti'nin kapatma davasıyla ilgili senaryolar bulunduğunu ima eden Kılıçkaya, şunları söyledi: "Bu itirazla Başsavcılık olağanüstü kanun yoluna başvurarak Sayın Cumhurbaşkanı aleyhindeki iddiaların mesnetsizliğinin ortaya çıkmasını engellemeye mi çalışmıştır?"

08.Nisan.2008 07:36:12


About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER