Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » » » BANKALAR iNTiKAM ALIYOR DiKKAT

Geç olmadan haberi 

paylasıyoruz!!!
Gizli hesap acıyorlar!!!DiKKAT!!!


BANKALAR VATANDASIN KART 

DAVASININ iNTiKAMINI 

ALIYOR

BiLiNDiGi GiBi  BANKALARI AKP iKTiDARI  YABANCILARA SATTI

YUNANLILARIN ELiNDE

HUKUKUMUZ VE SAVCILARIMIZ OLAYA EL ATTI 

VATANDASLARIMIZIN SiKAYETi ÜZERiNE 

VE PARALARI GERi ÖDENDi FAKAT  SiMDi


BANKALAR KART DAVASININ iNTiKAMINI 

ALIYOR 

GiZLi HABERiNiZ OLMADAN HESAP ACIYOR AiDAT KESiYOR 

DiKKAT!!!


Bankalar, kredi kartı aidatı için dava açan vatandaşlara yeni bir tuzak kurdu. Aidat davalarını kazanan vatandaşlar adına habersiz hesap açılıyor ve bunlar ücretlendiriliyor.  Yüzlerce kullanıcı kart aidatı davalarını kazanırken; Tüketiciler Birliği, bazı bankaların geri ödemeyi ceza gibi yöntemlerle yaptığını savundu.  Kredi kartlarından alınan yıllık aidat ücretleri için açılan yüzlerce dava tüketiciler lehine sonuçlandı. Mahkemeler aidatların geri ödenmesi yönünde kararlar verdi. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, bazı bankaların parayı geri ödediğini, bazılarının ise davayı kazanan müşteriyi adeta cezalandıran yollara başvurduğunu savundu. Nazım Kaya'nın yaşanan uygulamalardan verdiği örnekler şöyle:  

ÖRNEK 1: HABERSİZ HESAP  Bir tüketici, kart aidatının iadesi için tüketici hakem heyetine başvurdu. Heyet tüketicinin haklı olduğuna karar verince, banka tüketici mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme de tüketiciyi haklı buldu. Banka parayı iade ederken tüketicinin adına bir hesap açtı. Aidat miktarını bu hesaba yatırdı. Daha sonra da vadesiz hesap işlem ücreti adı ile bu parayı geri aldı. Tüketici hesap açıldığından parası gittikten sonra haberdar oldu.  

ÖRNEK 2: BORÇ İSTENDİ  İkinci olayda ise banka bu kez kredi kartı ile ilgili işlem yaptı. Bu olayda da birincisinde olduğu gibi tüketici hakem heyetince haklı bulundu. Bankanın itirazı da reddedilince, paranın iadesi gündeme geldi. Banka tüketiciye bu aidatı geri ödedi ama ardından kredi kartını iptal etti. Taksitli alışverişlerin vadesi gelmediği halde tamamı birden talep edildi, ödenmediği takdirde faiziyle tahsil edileceği duyuruldu.  

ÖRNEK 3: KART KAPATILMADI  Üçüncü olayda ise tüketici kredi kartını kapatarak bir daha kullanmak istemediğini bankaya bildirdi. Banka kartın kapanmasını önlemek için önce kart aidatının yatırılmasını istedi. Tüketici bunu yatırdı. Daha sonra ise tüketiciye borç üstüne borç çıkarılarak kartın kapatılması önlendi.  TAKVİM'in sorularını cevaplandıran Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, yapılanların hukuksuz olduğunu ve insanlara gözdağı vererek mahkemelere gitmelerinin engellenmeye çalışıldığını öne sürdü. Kaya, "Kart bedelini ödeyip kartını iptal ettirmek isteyenlere de engeller çıkarılıyor. Bize gelen şikayetler bu tür örneklerle dolu. Bu konularda BDDK'yı göreve çağırıyoruz" dedi. 

About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER