Header ads

Header ads
BU DESiFREYi OKUMAK iCiN .RESME TIKLAYIN KONU ARSiViNDEN DE BULABiLiRSiNiZ
» » » » ERGENEKONDA iNCE CiZGiLER


ERGENEKON'UN KiLiT iSMi BUNLARI SÖYLEMiSTi DOGU PERiNCEGi KASTEDEREK







Doğu Perinçek cezaevinden VATAN’ın sorularını yanıtladı


Ergenekon soruşturmasında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, “6-7 Eylül, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül, Ergenekon operasyonu yanında çocuk oyuncağı kalır” dedi

Ergenekon operasyonu kapsamında terör örgütü kurma iddiasıyla 21 Mart’ta gözaltına alınıp, 24 Mart’ta Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne konan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, VATAN’ın sorularını yanıtladı. Ergenekon örgütünün en tepe noktasında olduğu iddia edilen Perinçek’e, sorularımız görüş günlerinde avukatı Mehmet Aytekin kanalıyla iletildi:

Ergenekon ya da yeni adıyla “Agarta” operasyonu nedir?

Bunun yanıtını, İtalyan savcı İstanbul’a geldiğinde verdi: “Gladyo, ABD-CIA güdümlüdür. ABD, NATO ülkelerini bu örgütle denetim altında tutar muhaliflerini bu örgütle bastırır.” Amerika, Kuzey Afrika’dan Orta Asya’ya 24 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştireceğim diye ilan etti. Adına Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) dedi. Gladyo şu an Türkiye tarihindeki en büyük işini yapıyor ve Ergenekon operasyonu, Gladyo’nun kendisidir. Gladyo’nun Türkiye tarihindeki en kapsamlı ve en derin operasyonudur. 6-7 Eylül 1955, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 operasyonları Ergenekon Operasyonu yanında çocuk oyuncağı kalır. Yaşadığımız olay, 12 Mart ve 12 Eylül operasyonlarının devamıdır.

12 Mart ve 12 Eylül’ü Ordu yapmamış mıydı? Ergenekon Operasyonu, TSK’nın üst düzey komutanlarını hedef almıyor mu?

12 Mart ve 12 Eylül’ün Amerikan güdümlü paşalarını değil, Atatürk’ün generallerini! Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’i de bir gladyo uygulamasıyla katletmediler mi? Bu kez başka bir Jandarma Komutanı ve Ordu Komutanı hapse atıldı. Türkiye’nin ve Türk ordusunun 1990’lı yıllarda yaşadığı yeni mevzilenmeyi anlamadan, hiçbir olayı açıklayamayız.

Türkiye’yi sarsan cinayetler sizle anılıyor?

ABD Türkiye’deki gladyonun operasyon merkezini de polisin içine kaydırdı. Polis içindeki yuvalanma, orduya karşı operasyon yapan bir örgüt haline getirildi ve bugün de işini yapıyor. İzliyor, dinliyor, topladığı bilgileri “Darbe Günlükleri” haline getiriyor Trabzon’da örgütlediği sözde haber elemanları ile Santoro Papazını ve Hrant Dink’i katlediyor.

Bütün bunları polis içindeki gladyo mu yapıyor?

Arkasında ABD var, en önemlisi bu. Bugün ABD’nin NATO ülkelerinde örgütlediği derin devleti bunlar oluşturuyor. Tayyip Erdoğan bizim saptadığımız tam 31 konuşmasında “ABD’nin BOP Eşbaşkanı” olduğunu ilan etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da bir bir saptadı bunu.

ERGENEKONDA iNCE CiZGiLER.UNUTULMAMASI GEREKEN DiPNOTLAR


Bütün bu gelismeler ve operasyonlar AKP'nin haklılıgını göstermez.Evet,ulusalcı çizgileriyle bilinen kisilerdi fakat iste unutulmaması ve bilinmesi gereken sey burda;her söyledikleri sey her konustukları konu yalan yanlıs degildi AKP türkiyenin en stratejik kurumlarını satmıstır bugün.

Türkiye'nin dört bir yanında yangınlar cıkmıstır ormanlar yanmıstır ölenler olmustur evi barkı yıkılanlar olmustur bunca acının icinde MALiYE BAKANI UNO pismis kelle gibi sırıtarak ormanlarıda özellestirmek lazım demistir.
''Seeeen agzınla diyorsun kiiiii ormanları biz yakıyoruz çatır çatır satacaz.

''
AKP'nin kapatılması ve iktidardan düsürülmesi icin acıklamalarda bulunan DOGU PERiNCEK VE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ LiDERi ABDULLAH ÖCALANLA RESiMLERi CIKAN YALCIN KÜCÜK bunlardan cokca bahsettiler.. Haaa onlarında amacları ve düsünceleri farklı yönlerdeymis o ayrı....
Pkk bir grup yani hepimizin bildigi gibi tsk üflese yok olur ama yok olmadıgı taktirde bir güc teskil ediyor dimi,iste tüm mevzu burda patlıyor herkes bu gücü kullanmak istiyor cünki cakallar ordusu.
Pkk terör örgütünün icindekilerin egitim seviyesi okuma yama bilmeyenlerin sayısı 100 kiside 98 egitimli sevye alfabeyi biliyor ama tam sayamıyor.

Herneyse cahil insanların toplandıgı bos ideallerle beyinlerinin yıkandıgı gercekleri anlayınca kacmaya calıstıkları bir gruplasma.
Bunları kullanırsınız cok kolay sadece maddi güce ihtiyacınız var ve tabiki siyasi güce..

OSMAN PAMUKOGLU EMEKLi GENERALiMiZ showtv'deki kan uykusu belgeselini bilirsiniz dagın kenarına kadar gidip teröristleri öldürmek yok etmek an meselesi iken bir telsiz anonsuyla geri dönün ankaradan emir geldi bırakın cagrısının mantıgını kim izah edebilir.


Burda kimlerin nasıl bir hesabı vardır.onlarca mehmetcik dag kenarında 3 gün 3 gece gidecek ve operasyon baslıycagı esnada kar dizlere kadar bir vaziyette ''GERi DÖNÜN''böyle bir sey yok böyle bir sey olamaz.


TÜM PARTiLER TÜRKiYEYi YOK ETME ZEMiNi HAZIRLADILAR BAZEN VATAN'A HiZMET iCiN CALISMAYA CALISANLARIN ayaklarını kaydırdılar süikaslerle,yıldırıcı baskılarla...
AKP gecmiste hazırlanan zeminlerin üzerine geldi oturdu,ve yok etmek icin iktidarda görevde bulunuyor.

Yani,DOGU PERINCEGI VE YALCIN KÜCÜGÜ SAVUNMAK DEGIL SAVUNULACAK TARAFLARI COKTA BUNLARDAN SADECE BiRi AKP'Yi YERDEN YERE VURUSLARI .
Bunda haklılardı ama akpyi devirdikten sonra kendi hesapları farklı herkesin kendisini onların yerlerine koyması gerek apoyla görüsmesi konusması apo yanlısı oldugu anlamına gelmez,bunları kendileride 50 defa söylediler. Ucuz solculuk hararet yapan sagcılıktan bıktı bu ülke artık.Bizim bir ALLAH'IMIZ var bir tane kur-an ımız var bir peygamberimiz ve tek tarihimiz bunların hepsinn üzerinde oyun oynanıyor.
AHMET HAKAN KENDi KENDiNi REZiL ETTi.
CEHALET VE BiLGiSiZLiK iNSANI NE HALE KOYUYOR GÖRSÜNLER
BEYiNSiZLER USTURUPSUZ FETTOS SALLAMASYONCULARI
Kuran da YÜCE KUDRETiMiZ ALLAH'IMIZ NE DiYOR
KIYAMETE KADAR CiHAT EMiRDiR. Biz bunları stratejik anlamda hic düsünüormuyuz daha kendi icimizi ülkemizi düzene sokamadık bunların yüzünden ve amerikanın eli kolu ayagı olan sansar fareleri yüzünden kiiiiii; dıs politikayı düsünsün millet. Bizim yükselmemiz lazım türkiyenin doyması lazım AKP heryeri satıyor is potansiyelini azaltıyor,türkiyeyi yavas yavas kücük kücük adımlarla büyük büyük yok ediyor.


ERGENEKON AKP'NiN marifeti degildir.Tam aksine amerikaya en güzel yardımı yapıyor..Haaa bu operasyonlar isine geldi cünki KENDiSiNE UZATILAN DiLLERi DE bu sekilde bitirmis oldu HAKLI durumuna gecti. Ama bu ince cizgiyi bu konular üzerinde gece gündüz düsünüp aastıran insanların dısındakilerin anlaması mümkün degil.

AMERiKAYA NASIL YARDIM EDiYOR NERFDEN CIKARDIN BUNU SORUSUNADA CEVABEN;
Amerika ekibini degistiriyor daha profesyone bir ekip getirecek ergenekonun icindekilerinin yerine bunları konumu daha farklı olacak terörle tetikcilerle siyasilerle ugrasmayacak bunlarla ugrasmadan amerikanın istediklerini yerine getirebilecek olan tek basına bir kac isi bitirebilen COK DAHA PROFESYONEL BIR EKIP.


BENIM KENDIMCE TAHMiNiM METAFiZiKSEL BiR EKiPgelecek yerlerine...


irfan özgüzel







“ERGENEKON ANALİZ YENİ YAPILANMA VE GELİŞTİRME PROJESİ” başlıklı 29 Ekim 1999 tarihli belge Ergenekon örgütünün askeri yapılanmasını tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. Belgenin tamamını dikkatinize sunuyoruz:

Ergenekon askeri planında “Merkez Yönetim” yedi daireden oluşuyor. Bunlardan “Kontrol Dairesi”, örgütün emir merkezi konumunda. “Analiz-Yeniden Yapılanma, Yönetim ve Geliştirme Projesi”nde “Merkez Yönetim” şöyle anlatılıyor: “Ergenekon, örgütün Başkanına doğrudan bağlı olan 4 daire Komutanlığı ile iki sivil Başkanlıktan oluşmalıdır. Toplam 6 ünitenin komutan ve başkanlarının bir asistanı ile bir de bölüm uzmanından oluşan iki yardımcısı olmalıdır. Ünitelerin komutan ve başkanlarının yanında görev alacak bölüm uzmanı, illegal faaliyetlerin yurtiçi ve yurtdışı hukuk platformunda legal gibi gösterilebilmesi düzenlemelerinden sorumlu olacaklardır. Şöyle ki:

1 • Ergenekon Başkanlığı
2 • İstihbarat Dairesi Komutanlığı
3 • İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Dairesi Komutanlığı
4 • Operasyon Dairesi Komutanlığı
5 • Finansman Daire Başkanlığı (Sivil)
6 • Örgüt içi Araştırma Dairesi Komutanlığı
7 • Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı (Sivil)”

SİVİL AJANLARA YÖNELİNDİ •

EĞİTİM ŞART • “Ergenekon örgütü bünyesinde yer alacak personel mutlaka ve sürekli olarak eğitim programlarında tutulmalıdır. Kullanılacak her ajan eğitimden geçirilmelidir. Ve eğitime olabildiğince özen gösterilmelidir. Eğitim veren eğitmenlerin raporları titizlikle incelenmelidir. Eğitim sonrasında eğitim alanlar sınanmalıdırlar. Böylece, gelişim ve etkinlik düzeyi arttırılırken, personel kontrol altında tutularak güvenlik sağlanacağı gibi, personel sıkça motive edilmiş olacaktır.”

JİTEM ERGENEKON’UN İÇİNDE • Ergenekon’un “yeniden yapılandırma” planında “İstihbarat örgütleri ve politikaları” başlığıyla yer alan bölümde, örgütün personel politikaları anlatılıyor. JİTEM ve MİT’ten de söz edilen bölümde dikkat çekici noktalar şöyle:

BUNLARI ARAMIZA ALMAYALIM • “Türlü özverilerle yurtdışında eğitim görmeleri sağlanan yetişkin insan kaynakları ne acıdır ki; ülke çıkarları için “negatif” veriler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle devletin en önemli yapı taşları çökmüş ve işlemez hale getirilebilmiştir. Bu nedenle Ergenekon bünyesinde yurtdışında eğitim görmüş personel bulundurulmaması zorunluluğu vardır.”

HEDEF ÜNİVERSİTELİLER • “Ordu birlikleri içinde yer alan askerler ile üniversitenin birinci ve ikinci sınıflarında öğrenim gören gençler yararlanabilecek pozitif bir kaynaktır.”

MİT VE JİTEM’DEN DERS ALALIM • “Ergenekon gibi çok, özel bir yapılanmanın içinde yer alması uygun görülecek sivil personelin seçimi olabildiğince dikkat titizlik ve özen istemektedir. Aksi halde Türkiye Cumhuriyeti Resmi istihbaratı MİT’in bugün içinde bulunduğu sorun ve çelişkilerin benzer versiyonları Ergenekon bünyesine taşınmış olur.

Ergenekon, benzer bir örneği kendi içinde JİTEM gerçeği ile yaşayarak yeterli deneyim elde etmiştir. Bu deney kazanımı bugün düzenlenecek olan yeni yapılanma için çok önemli ve pozitif bir kazanımdır. Gerek ülke içinde gerek ülke dışında istihbarat birimlerinin mevcut olumsuz imajını da kendiliğinden ortadan kaldıracaktır.”

JİTEM DENEYİMİ • “Bu noktada bir saptama yapılmasını yararlı görmekteyiz şöyle ki: Ergenekon içinde sivil personelden yararlanılması düşüncesinin doğuracağı ‘önyargılı endişeler karşısında sağlıklı bir analiz yapılacak olduğunda: JITEM deneyimi ve bugün Ergenekon içinde mevcut sorunlar dikkate alındığında, endişeler önyargılar kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Çünkü; insan yapısındaki yapı taşları özellikleri dikkate alındığında asker-sivil ayrımı yapılamayacağı ortaya çıkar.”

HER ŞEYİ GÖRECEK VE DUYACAK • “Ergenekon’un gözleri her şeyi görmeli, kulakları her şeyi duymalıdır. İstihbarat toplamak için pek çok yol vardır. Örgüt elemanlarından sağlanan bilgiler, yabancı örgütlerden elde edilen bilgiler, yabancı örgütlere sızdırılan ajanlar aracılığı ile elde edilen istihbaratlar. Yabancı örgütler ve içlerine sızdırılan ajanlar aracılığı ile elde edilen istihbarat çok önemlidir. Ancak, bunlar kontrol dışına kalan kanallardır. Bu nedenle sürekli kontrol edilmeli, denetlenmeli ve sıkça motive edilmelidirler.”

AJANLARI DOKTORLARDAN SEÇİN, FAHİŞELERE DE BAŞVURUN •

Ergenekon’un temel belgesinde istihbarat için öngörülen ajanların, doktor, avukat ve psikolog gibi mesleklerden seçilmesi isteniyor:

İDELOJİK YAKINLIK • “Bir istihbarat örgütünün organizasyon ve elemanlarının yapıları çok büyük önem ifade eder. Ergenekon merkez yönetiminde yer alacak eleman sayısı olabildiğince az olmalıdır. İllegal çevrelerden seçilecek elemanlar, etnik ve siyasal ideoloji açısından örgüt ideolojisi ve amaçlarına en yakın uygunluk gösterenler tercih edilmelidir.”

LEGAL İŞTE ÇALIŞSIN • “Genç, yetenekli eğitimli ve donanımlı personel arasından seçilecek 3 kişi Ergenekon içinde (üniteler arası) ve örgüt dışında örgütü temsilen hareket edebilmeli ve teması sağlamalıdır. Bu kişiler örgüt içinde görev almamalı, örgüt dışında legal bir işte istihdam edilmelidir. Böylece güvenlik sağlanmış olacaktır. Zaman içinde bu personel arasından Ergenekon bünyesinde gerekli olacak çok başarılı yöneticiler yetişecektir.”

AVUKATLARI SEÇİN • “Gençlerden seçilmiş yeteneklerin eğitilerek kazanımı dışında, profesyonellerden yararlanılması pozitif bir yoldur. Doktorlar, avukatlar, psikologlar, vb gibi.. Çünkü, bu gruba girenlerin, toplumun her kesiminden insanla temasta oldukları görülecektir.
Bu noktada önemli bir saptama yapmakta büyük yarar vardır. Başarılı istihbarat örgütleri elemanlarının anestezi altında bilgilerini açığa vurabilecekleri olasılığından ötürü, doktor ve psikologlar tarafından tedavi edilmelerine izin vermezler. Gerekli hallerde kendi bünyeleri içindeki doktor ve psikologlardan yararlanırlar.”

FAHİŞELERE BAŞVURUN • “İstihbarat sanatında en çok yarar sağlanan fahişeler olmuştur. Çünkü insanlar çoğu kez ruhsal problemlerin etkisiyle ve bilinçsiz bir karşı konulmazlıkla, sırlarını fahişelerle paylaşırlar. Bu bilimsel bir tespittir ve 2000 yıldır yararlanılan bir metottur.”

SİYASİLERE SUİKAST DÜZENLENECEK • Ergenekon terör örgütünün kanlı yüzünü “Politikalar” başlıklı bölüm gözler önüne seriyor. Plana göre hedefe varılması için suikastlerin düzenlenmesi isteniyor. “21. yüzyılda, kaçınılmaz bir biçimde dünya politikalarını ve siyasetçilerini istihbarat örgütleri biçimlendirecektir. Bu öylesine bir etkinlik olacaktır ki; 100 hatta 200 yıl sürecektir. Neden 100 ya da 200 yıl? 20. yüzyıl dünyasında kültürel etkinliklerle toplumlar çökertilmiş ve yapı taşları değiştirilmiştir. Ve bu politikanın adına “globalleşme süreci” denilmiştir. Ancak, Çin ve Japonya’da başarısız kalınmıştır. Çin ve Japon toplumlarının da kültür emperyalizmi ile çökertilmesi, yapı ve inançlarının değiştirilmesi gereklidir. Bu nedenle emperyalist tuzağı globalleşme sürecinin amacına erişerek “Dünya Hükümeti” kurabilmelerinin önünde 100 ila 200 yıllık bir zaman engeli oluşmuştur.

İKİ YOL VAR AMA... • “Dünyada var olabilmiş tüm sistemler, ülke çıkarları ve mevcut rejim ilkelerine aykırı ideolojilere sahip siyasileri engellemiştir. Bunun ise iki yolu vardır:
1 • Suikast
2 • Dezenformasyondur

TEK YOL SUİKAST YAPMAK • Kaçınılmaz olarak 21. Yüzyıla adım atmakta olan Türk insanı, kültürel anlamda dünya görüşü gelişmediği, okumadığı, matbaa makinesi ile icat edilmesinin üzerinden 900 yıl geçtikten sonra tanışabildiği için; kolayca yanıltılabilmekte ve her an kandırılmaya açık beklemektedir. Bu nedenle dezenformasyon ya da bir başka anlatımla ‘kara propaganda’ sonuçları bakımından negatiftir. Kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah sayabilen siyasilerin engellenebilmesi için; geriye kalan tek yol suikasttır.”

İLLEGAL ÖRGÜTLERLE İŞBİRLİĞİ • “Suikast operasyonlarına gerek duyulmaması için, siyasi portreler çok ciddi biçimde analiz edilmeli, ortak ideallere uygun siyasilerin seçim kampanyaları organize edilerek parlamentoda etkin ve güçlü bir biçimde yer alabilmeleri sağlanmalıdır. İçte ve dışta ortak ve benzer idealler doğrultusunda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası legal ve illegal örgütler ile işbirliğine yönelmek kaçınılmaz ve zorunluluktur.”

Ergenekon’un temel belgesi 2

Naylon terör örgütü kurulacak

Belge terör örgütlerinin mutlaka kontrol altında tutulmasını ve gereğinde “naylon terör grupları” oluşturularak terör dünyasına yön verilmesini öngörüyor. “Ulusal ve uluslararası illegal örgütlerle işbirliğine yönelmek kaçınılmaz bir zorunluluktur” saptaması yapıyor.

NAYLON TERÖR ÖRGÜTLERİ • 21. yüzyılda en önemli sorunlardan birisi de “terör” olacaktır. Terör uluslararası jeo/ekonomik politikanın karıştırılmasında ve temel rol oynayacaktır. Türkiye için terör yalnızca toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılabilmesi ve bölgesel istikrarsızlaştırma amaçlı değildir. Türkiye’nin ticaret ortaklarına yönelik terör; destabilizasyon yaratacak, böylece Türkiye’nin dış ticaretine büyük darbe vurularak, ticari platformda ticaret hacminin önünün kesilmesi sağlanmaya çalışılacaktır. Bu nedenle terör grupları kontrol altında tutulmalı, gereğinde ‘Naylon terör grupları” oluşturularak, terör dünyasına yön verilmeli ve güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladığı oyunun içinde mutlaka yer alınmalıdır.”

Ergenekon’un temel belgesi 3

Uyuşturucu ve kimyasal silah işine girilecek

Almanya’nın uyuşturucu üretiminin olmazsa olmaz maddesi olan asit anhidrit tekeli kurduğu iddiasını gıptayla aktaran örgüt belgesi uyuşturucudan para kazanma yolunu tavsiye ediyor

UYUŞTURUCU TİCARETİ DENETİM ALTINA ALINMALI • “Türkiye silah üreten bir ülke durumunda olmadığından, jeo/stratejik açıdan kaçınılmaz olarak ve iradesi dışında zorunlu olarak uyuşturucu satışında köprü durumundadır. Uyuşturucu ticaretini denetim altına olmalıdır.

KİMYASAL SİLAH ÜRETELİM • Türkiye’nin bir başka şansı da kimyasal silah üretimi olabilir. Çünkü, bu alanda başarılı sonuçlar elde edebilecek insan kaynaklarına sahiptir.
İllegal işlerin en önemli sorunu, faaliyetlerinin gizliliğidir. Bu alandaki faaliyetleri bilenlerin sayısı mümkün olabildiğince az olmalıdır.”

Ergenekon’un temel belgesi 4

Kara para aklanacak

Örgüt belgesinde en yüksek kâr elde etme ve para aklama yolu olması nedeniyle kimya ve ilaç sanayiine, hava kargo taşımacılığına girilmesi hedefleniyor. İllegal yollardan elde edilecek paranın özkaynak olarak örgütün legal şirketlerinde aklanması öneriliyor.

ERGENEKON‘UN KARA PARA TİCARETİ • Ergenekon’un temel belgesinde, yasa dışı yollarla elde edilen paranın nasıl aklanması gerektiği anlatılıyor.

BANKA VE HOLDİNG • “Ergenekon, doğrudan kendi örgütüne bağlı holdingler ve bankaları süratle kurup ideolojiye uygun ekonomi/politik denge sağlayabilmelidir. Gerçek anlamda bir bağımsızlığa ulaşılması ve devamının sağlanabilmesi için, bu hedeflerin yaşama geçirilmesi şarttır. Özetle; Ergenekon’un üretim tesislerine, ticari holdinglere ve bankalara ihtiyacı vardır. Hem de doğrudan ve mutlak sahibi olarak. İşte bu kaçınılmaz zorunluluk noktaları olan: Medya, Uluslararası Ticaret, Bankacılık alanlarında deneyimli, Kemalist ideolojiye uygun sivil personele ihtiyaç vardır. Yine aynı şekilde legal ve illegal oluşumlardan yararlanma zorunluluğu vardır.”

KARGODA AKLAYALIM • “Çok yüksek kar sağlayan legal ticari faaliyet alanları arasında ilaç ve kimya sanayi en baş sıralarda yer alan sektörlerdir. Yine aynı şekilde hava kargo taşımacılığı çok önemli bir yer işgal eder. Bu alandaki ticari faaliyetler, para aklanması için çok uygun alanlardır. Özellikle uyuşturucu üretiminde olmazsa olmaz asitanhidrit üretiminde dünyanın tek üreticisi oluşu, sentetik uyuşturucuların yapımında kullanılan kimyasal maddelerin üretim ve satışından (legal ve illegal) elde edilen karlar, günümüz Federal Almanya Cumhuriyeti ile tüm dünyada serbest dolaşımda olan Alman Mark’ını yaratmıştır.”

Ergenekon’un temel belgesi 5

Yandaş medya oluşturulacak

Ergenekon’un medya kuruluşlarını mutlak bir biçimde kontrol etmesi gereğinin altını çizen belge, örgütün kendi medya kuruluşlarını oluşturarak ulusal ve uluslararası medya üzerindeki denetimi pekiştirmesininin zorunlu olduğunu belirtiyor.

ÇATLAK SESLER SUSTURULACAK • Medya, en iyi ve en yararlı reklamcıdır. 20. yüzyılda istihbarat örgütleri medyadan çok yararlandılar. 20. Yüzyılın son yıllarında ise; kendi medya kuruluşlarını devreye sokarak bunları uluslararası platformda giderek güçlendirdiler. Böylece ulusal yayın organlarından elde edilen yararlar, uluslararası platformda dünya kamuoyunun kendi çıkarları ve amaçları doğrultusunda yönlendirilmesini sağladılar. 21. yüzyılda ise; uluslararası medya kuruluşları ile ülkelerin yerel medya kuruluşları arasında ortaklıklar oluşturma yoluna gidilecek, tüm istenmeyen çatlak sesler örtülü bir biçimde bastırılarak susturulmuş olacaktır.

GEREKİRSE HÜKÜMET DEVRİLECEK • Ergenekon’un temel belgesinde “güçlü bir istihbarat örgütü” için neler yapılması gerektiği sıralanıyor. Belgede istihbaratın gerekirse hükümetleri devirecek senaryoları üretebileceği vurgulanıyor.

“21. yüzyılda güçlü bir istihbarat örgütünün anahtarı, uluslararası finansal organizasyonları engellemek olacaktır. Dünya para hareketinin dikkatle izlenişi, gerek uluslararası platformda gerekse ülke içinde siyasi ve toplumsal oluşumları çok önceden görerek, karşı önlemler alınmasını sağlayabilmenin en etkin çözüm yoludur. 21. yüzyılda en etkin istihbarat enstrümanı uluslararası ekonominin kullanımı olacaktır. İstihbarat örgütleri para/politikalarının türlü senaryoları ile ülkelerdeki hükümetleri çok büyük bir rahatlıkla devirebilecek ya da çıkar ve amaçları doğrultusunda yönetimler uygulamaya mecbur bırakacaklardır. Ergenekon, kaçınılmaz bir biçimde, çağın ve koşulların gereği olarak ekonomi alanında çok etkin faaliyetler uygulamaya koymak ve para akışını kontrol altına alma zorunluluğu ile karşı karşıyadır.”


BELGE 6 VE DEVAMI ICIN TIKLAYIN


About irFaN DeRiN GüNDeM

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

KÜRT ACILIMININ TÜM DESiFRESi

iYi iZLE AKP TÜRKiYEYi BÖYLE SATIYOR _______________________________________________________________________ OLASI BiR iSTANBUL DEPREMi OLURSA AMERIKA TÜRKIYEYI ISGAL EDER